TW
9

A la tercera, la bona. Sense mànigues curtes, sense avarques, amb gruixats abrics i amb bufandes. Amb manco gent als miradors habituals que al setembre i amb fred. Amb una lluna espectacular, a la fi hi va haver focs artificials a Maó, en aquest cas per celebrar la proximitat del Nadal. Els colors verd i vermell d'alguna figura, fins i tot, recordaven un encantador arbre nadalenc.

Els focs es van llençar aquest dimecres perquè són els que no es van poder emprar les passades festes de la Mare de Déu de Gràcia. El mal temps ho va impedir. Dissabte passat es va repetir l'ajornament i el motiu. Fins ahir van estar guardats al polvorí de la Base, únic espai autoritzat, i s'ha optat pels focs d'hivern perquè l'efecte de la humitat, tan menorquina, fa que no estigui garantit el seu òptim estat a les properes festes.

Actes de Nadal

Noticias relacionadas

Els focs van ser el punt final d'una jornada d'actes relacionats amb les festes de Nadal a Maó, uns esdeveniments que també es van ajornar dissabte per la pluja. Al matí es va inaugurar la Fira de Nadal, ubicada als carrers més cèntrics de la ciutat, amb uns passacarrers de Miquelet es Salero i la geganta Illa.

A la tarda, calia tornar al mateix lloc per a les cinc inaugurar el Betlem del pati de la parròquia de Santa Maria i a les sis presenciar, sobretot els més petits però no només, com els Llumets procedien a la tradicional encesa de llums nadalencs, amb l'animació de sa Xaranga de Maó. Molta gent ho va presenciar.

Per sort, en aquesta ocasió la jornada va ser magnífica pel que fa a la meteorologia, sense pluja ni vent, i amb unes temperatures suportables si els més fredolics es ben tapaven amb roba d'abrigar.