Ses Majestats han saludat a totes les filletes i fillets que van poder durant la seva visita.

TW
0

La nit més esperada de l'any per als petits de la casa va arribar aquest divendres, per fi. Era la visita anual dels Reis d'Orient, la més desitjada i carregada de desitjos a totes les cases de Menorca.

A Maó eren les 19.13 hores quan Melcior posava peu a terra, al port, després just desembarcar del veler centenari «Toftevaag». Arribaven acompanyats per tres llaüts, amb els patges de cada rei.

La batlessa i el regidor de Festes, Conxa Juanola i Héctor Pons, esperaven la comitiva al moll, i uns metres més enrere desenes i desenes de fillets i filletes, amb les seves famílies, desitjosos de veure els Reis.

Així començava l'itinerari reial, amb una cavalcada que encapçalava la carrossa dels pastorets, i darrere d'ells, la Banda de Maó, els Llumets, el carabó, el Grup de Cavallers de Maó, el carter reial, les filletes de BS Menorca Rítmica i d'Alba Estudi de Dansa i Acirkaos. Després ja venien les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar, precedides per l'or, l'encens i la mirra, respectivament.

Els rostres dels més petits en veure Ses Majestats ho diuen tot. Són cares d'alegria i il·lusió que contagien als majors. Perquè aquesta, és la seva nit, la més especial.

Per tota Menorca

A la mateixa hora que a Maó arribaven també a Alaior, Es Mercadal, Fornells i Ciutadella, i un poc més tard ho van fer a Ferreries, Es Migjorn Gran i Sant Climent. Abans, els primers en rebre Ses Majestats havien estat els vesins des Castell.

A Ciutadella, la cavalcada va començar a la rotonda del Cavall i va transcórrer amb normalitat pels principals carrers fins arribar a l'Ajuntament, on els esperava la corporació municipal.

Des de la balconada, la batlessa, Joana Gomila, va donar la benvinguda als Reis d'Orient «en nom de totes les persones que vivim a Ciutadella» i va dir que «és màgic veure les cares d'alegria» dels més petits, pels «seus somnis i desitjos a l'hora d'escriure les seves cartesi pugui ser feliç».