La Contramurada acull fins dimecres la catorzena Fira de Sant Antoni. | Gemma Andreu

TW
4

A Ciutadella s'inaugura avui, a les 16 hores, una nova edició de la Fira de Sant Antoni, una iniciativa que es va incorporar a l'agenda festiva fa ja catorze anys, ampliant la idea de mercat en aquestes dates, partint del tradicional de dàtils i garballons que se celebra des d'antic a la Plaça de Sant Antoni. Un costum, el d'organitzar fires i mercats, que amb els anys s'ha anat estenent per altres municipis, fins al punt que enguany n'hi haurà un total de cinc.

Noticias relacionadas

La Diada de Menorca és una data que esdevé molt adequada per a l'organització d'expositors amb productes de caràcter local, siguin artesanals o agroalimentaris. Així ho entenen els responsables dels diferents ajuntaments de l'Illa que, gradualment, han anat organitzant els seus propis mercats.

Poble a poble

A Ciutadella, enguany la Fira de Sant Antoni durarà sis dies, des d'avui i fins al dia del patró, dia 17 (de 10 a 22 h), i com sempre, està instal·lada a la Contramurada. Ja dimecres, hi haurà el tradicional mercat de Sant Antoni, davant de l'Hospital Municipal.

La propera fira que obrirà les seves portes serà la d'Alaior, en aquest cas, el Petit Mercat de Sant Antoni, que dissabte es podrà visitar al Pati de sa Lluna, de 10 a 14 hores, on hi haurà dàtils, taronges i altres productes tradicionals, i es faran diverses activitats paral·leles, com tallers o actuacions musicals.

La resta de mercats de Menorca tindran lloc el dia mateix de Sant Antoni. A Maó, un total de deu parades formaran la fira a Ses Moreres, en horari de 10 a 20 hores, i en aquest cas, també inclourà activitats, actuacions musicals i exhibicions de doma menorquina.

Sant Lluís i Es Castell completen el triangle de mercats de Sant Antoni a la zona del llevant insular. En tots dos casos tindran lloc dia 17.

As Castell, els expositors s'ubicaran a l'Esplanada des de les 10 del matí, mentre que a Sant Lluís estaran situats a la Plaça Nova. En aquest cas, l'horari de la fira serà de 10.30 a 17 hores i hi haurà també una mostra d'animals, d'oficis i les diferents paradetes de venda de productes.