TW
4

Menorca i Balears s'han sumat, un any més, a les proves Cangur, aquests tests que convoquen anualment a milions d'estudiants de tot el món, els quals s'enfronten als mateixos reptes de lògica matemàtica.

A la nostra Illa han estat 2.058 els alumnes que s'han inscrit per participar en aquestes proves, i en el conjunt de l'arxipèlag han estat 13.087, tant de col·legis públics com concertats.

Coordinat per la Societat Balear de Matemàtiques, han fet les proves alumnes des de 5è de Primària fins a 2n de Batxillerat, sent els de 1r d'ESO els més nombrosos, 531 menorquins, seguits de 2n, 3r i 4t d'ESO, amb 387, 389 i 324 inscrits, respectivament.

Els alumnes de Primària es van enfrontar a vint preguntes durant una hora, i la resta, a trenta, al llarg de 75 minuts. Ara caldrà esperar a les avaluacions per veure les puntuacions dels alumnes.

Un matí de nombres

Fins a 601 estudiants dels instituts de Maó, el 'Joan Ramis i Ramis', el 'Pasqual Calbó i Caldés' i el 'Cap de Llevant', es van reunir al poliesportiu municipal. Allà, i acompanyats pels seus professors, van anar resolent els problemes que se'ls presentaren.

Igualment ho fan fer a la banda de ponent. Es van reunir a la Sala Multifuncional 440 alumnes dels quatre centres que imparteixen Secundària, els instituts Maria Àngels Cardona i Josep Maria Quadrado i els col·legis de La Consolació i Calós.

L'altre miler d'inscrits ho fan fer des dels seus centres, responent tots als qüestionaris preparats per a cada nivell educatiu, els quals eren els mateixos arreu.