Els regidors Florencio Conde, Gabriel Cardona, Matilde Mamajón, Jaume Fedelich, Lluís Camps, Dionisio Marí, Begoña Mercadal i Inmaculada Paltor, ahir a la presentació del programa de festes de Sant Jaume d’enguany.

TW
0

El programa de festes de Sant Jaume as Castell inclou un caramull d'actes interessants, a més dels jaleos i les qualcades. Però enguany crida especialment l'atenció la recuperació del Ball Encantat, el diumenge dia 22.

Va ser el pregoner de les festes de Sant Jaume 2017, Xavier Martin Martínez, qui va fer esment del fet que hi ha constància d'aquesta ball al segle XVIII i que es celebrava «al voltant d'un bon grapat de joves que volien aprofitar la circumstància per guanyar-se l'afecte de les al·lotes i, per aquest esdeveniment popular, s'encenien uns grans focs fets amb barrils plens de quitrà que il·luminaven l'entorn dels participants que ballaven les jotes i els fandangos».

Serà l'Orquestra Huracán la que animarà el recuperat Ball Encantant que s'il·luminarà amb algun mètode més modern que l'emprat fa tres segles, segons va comentar el batle Lluís Camps, acompanyat per regidors de tots els grups municipals.

Tribut

Una altra curiositat de les festes d'enguany és la inclusió a les pàgines del programa de mà d'un eclipsi total de lluna que es produirà el dia 27 i que serà el més llarg del segle XXI. Des des Castell es podrà observar aquest fenomen entre el Llatzeret i la bocana del port.

Les activitats del programa comencen aquest divendres amb el concert dels grups de rock La Frontera i La Guardia al pàrquing de l'escola. Aquestes dues bandes celebren enguany el seu 35 aniversari, ja que van néixer en la dècada dels 80 amb la moguda madrilenya i encara segueixen en actiu.

Noticias relacionadas

En el capítol musical destaquen també el concerts de la Banda des Migjorn Gran el dia 17 i el del grup The Less Beats el dia 20, un tribut a la mítica banda de pop/rock anglesa de la dècada dels anys 60 i 70.

Com ja es va anunciar, el pregó de festes del dia 21 anirà a càrrec del grup musical es Ranxo que enguany celebra el seu desè aniversari.

El programa de mà que es repartirà a totes les cases del poble s'ha renovat i inclou alguns reportatges històrics i entrevistes amb algunes persones des Castell que parlen de les festes de Sant Jaume i dels seus sentiments envers elles. A més, com a curiositat el fulletó incorpora alguns exemples de publicitat del programa de festes de 1958, d'ara fa seixanta anys.

Els regidors Florencio Conde, Gabriel Cardona, Matilde Mamajón, Jaume Fedelich, Lluís Camps, Dionisio Marí, Begoña Mercadal i Inmaculada Paltor, ahir a la presentació del programa de festes de Sant Jaume d'enguany.

Seixanta cavallers participen a les qualcades de Sant Jaume

u Un total de seixanta cavallers participaran a les festes patronals des Castell, dels quals 51 són del poble, un de Maó i vuit de Sant Lluís. Aquest és el segon any del bienni de l'actual Junta de Caixers i s'ha de destacar la participació als jaleos de la cavallera més jove, Maria Inés Bosch Capó, amb onze anys d'edat, i el genet més gran, Jordi Borràs Monjo, amb 66 anys. A més, la qualcada comptarà amb la participació del fabioler Vladislav Pau Febrer i el caixer batle serà per primera vegada el primer tinent de batle d'Urbanisme, Vies Públiques i Participació Ciutadana, Florencio Conde. La festa de Sant Jaume, 25 de juliol, cau enguany en dimecres, per la qual cosa el dissabte de festes en el qual es farà el primer jaleo de 2018 serà el dimarts, dia 24.