Amb mitja hora sobre l’horari previst, a les 19.25 sonaven les primeres notes del jaleo aquest dissabte as Mercadal | Sergi Garcia

TW
2

As Mercadal han començat les esperades festes de Sant Martí. «Sí, sí, sí, Sant Martí ja és aquí». Aquest va ser un dels clams que ressonaren minuts abans de les cinc del capvespre al carrer Major, ple fins dalt, dels que esperaven l'inici de la festa. El fabioler, Francesc Gomila, feia tan just uns instants que havia arribat fins a les portes de les Cases Consistorials i va pujar al primer pis on el rebé el batle, Francesc Ametller.

Les campanes de l'església van donar l'hora i el fabioler entonà allò de «em donau vós permís per començar les festes de Sant Martí?». Al que l'alcalde va respondre afirmativament, perquè comencés el replec de cavalls.«Mercadalenques, mercadalencs, que comenci la festa!», exclamà, donant pas al primer toc de fabiol.

Iniciat el replec, el primer a afegir-se a la qualcada va ser el caixer sobreposat, José Fullana, qui tot just un quart després ja era a l'Ajuntament per recollir la bandera.

Noticias relacionadas

Durant el replec, la Banda de Música des Mercadal acompanyà els gegants i els capgrossos del poble en un passacarrers amb els membres de la Colla de Geganters i els grallers de Maó.

La comitiva es formà ràpidament, i mitja hora sobre l'horari previst, a les 19.25 sonaven les primeres notes del jaleo al ritme de la Banda des Mercadal.

La festa es va allargar unes quantes hores. Després ja només hi restava la celebració de les completes, en el tombant del dia. I per acabar, l'encesa de les candeletes i la recepció oficial als caixers a l'Ajuntament.

[Legeixi la notícia completa a l'edició impressa del 15 de juliol a Kiosko y Más o My News]