Salvador López Casasnovas, amb una de les carotes que dibuixarà | D.M.

TW
3

El caixer senyor del bienni 2018-2019, Julio de Olives, ha encarregat les vuit carotes per a les festes del 2019, de les que sis es rompran en els jocs i corregudes des Pla mentre que les altres dues seran ‘indultades’. Una serà entregada a l’Ajuntament i l’altre és per al mateix caixer senyor.

Salvador López Casasnovas (Ciutadella, 1955) ha rebut l’encàrrec de dissenyar i dibuixar aquestes vuit carotes. L’autor de les carotes santjoaneres del 2019, que treballa a la indústria de la sabata com a tallador, ja ha preparat uns primers esbossos per a definir la temàtica i els personatges que pintarà aquest hivern.

Es defineix a si mateix com a «pintor aficionat» i explica que va rebre amb gran il·lusió, «com a ciutadellenc i santjoaner», aquest encàrrec que ja fa unes setmanes li va comunicar Julio de Olives.

Gràcies a la relació familiar amb el caixer pagès de Migjorn d’aquest bienni, Pedro Moll Gelabert, l’amo de Lloc de Monges Nou, Salvador López va tenir l’oportunitat de manifestar al caixer senyor la seva disponibilitat i les ganes de ser l’autor de les carotes del 2019. Després d’unes converses, la decisió va quedar presa.