Una imatge d’en Lluís i na Maria vestits de nuvis | Caty Pascual

TW
0

Tenen trenta anys d’història i ara tenen el seu llibre que es presentarà aquest dissabte a la Sala Albert Camus, a les 19 hores. Són els gegants de Sant Lluís als qui la colla de geganters els hi han dedicat «30 anys de festa i alegria amb en Lluís i na Maria».

El treball de recerca per a la publicació de la història dels gegants de Sant Lluís va començar fa vint anys quan Francesc Carreras va començar-la. Però en aquells moments no es va poder publicar i aquell esborrany va acabar dins un calaix.

Ara, en els voltants del trentè aniversari de l’arribada dels dos grans ninots, alguns membres de la costa de geganters, han reprès el projecte, han recuperat el treball de Francesc Carreras i han refet el contingut.

Personatges

El llibre, que ha estat redactat per Víctor Pons Arnau i Sara Quevedo Pons i imprès per Gràfiques Menorca, té l’encert de començar amb una introducció al món dels gegants i capgrossos, una figures que trobem localitzades a 90 països d’arreu del món.

L’obra, àmpliament il·lustrada amb simpàtiques fotografies a color, continua fent la història dels gegants a Menorca que es remunta quan el 1900 el de Barcelona va arribar al Teatre Principal per representar una sarsuela.

L’any 1989 és quan l’Ajuntament de Sant Lluís aprovà l’adquisició d’una parella de gegants segons catàleg de l’empresa Aragonesa de Fiestas. Des de llavors no fallen a cap festa.