TW
35

La «Menorca Pride Parade» celebrada a Maó va reunir, aquest dissabte fosquet, més de 200 persones per a reivindicar la llibertat sexual i el dret a la identitat de gènere.

Entre les 10 del matí i les set del capvespre, el Parc des Freginal va acollir xerrades sobre política i aliances contra l’LGTBIfòbia, contacontes i recitats de poesia, amb la participació, amb la col·laboració, entre d’altres, de Laura Cubas, Jordi Odrí o Maria Camps. Unes propostes que van tenir un gran seguiment, amb més de quatre-centes persones al llarg de la jornada.

També el dinar de paella va ser un èxit, amb uns dos-cents comensals segons l’organització. Unes xifres que es van repetir el capvespre en el recorregut que va fer la desfilada, encapçalada per una quinzena d’al·lotes de la batucada femenina Mendó Fem Renou! I darrere d’elles, un nombrós grup, entre ells, membres de l’associació i de l’Escola de Dansa Ute Dahl, a més d’altres persones que s’anaren afegint a la marxa.

El recorregut va ser des del Freginal, fins a la plaça del Carme, passant pel Cós de Gràcia, el carrer Sant Jordi, la Costa de sa Plaça, Portal de Mar i plaça d’Espanya, i des d’allà a l’interior des Claustre, on hi havia preparades diferents actuacions.

Va ser allà que van intervenir el grup de gospel Moments a Cor, així com Dj Chicha i Pep Noguera, de les Diabéticas Aceleradas, per tancar la vetllada. Unes 500 persones van cloure la festa al Claustre.