L’acte de presentació de la revista va evidenciar que Maó ja comença a respirar amb intensitat els aires de festa. La publicació es reparteix aquest dissabte de franc als subscriptors i es troba ja a llibreries i punts de venda habituals del diari | Gemma Andreu

TW
0

Aquest divendres fosquet, l’incomparable claustre de Sant Francesc es va tornar a convertir en l’escenari d’un dels esdeveniments més esperats dels dies previs a les festes de Maó: la presentació de la revista que edita «Es Diari» dedicada a les Festes de la Mare de Déu de Gràcia 2019, una publicació amb tres dècades a les seves espatlles, que s’ha convertit en objecte de col·leccionisme.

L’acte va aplegar a autoritats, col·laboradors de la revista, membres de la Junta de Caixers i representants de la societat maonesa, en una vetllada que va servir perquè els assistents poguessin fullejar la revista, que ha coordinat el redactor en cap Juan Carlos Ortego.

Intervencions

Durant la presentació, l’editor Josep Pons Fraga va voler agrair la feina feta a tots els col·laboradors, i va disculpar l’absència del bisbe de Menorca, Francesc Conesa, que en aquell moment es trobava oficiant missa a l’ermita de Sant Joan de Missa.

Pons Fraga va assenyalar que les festes de la Mare de Déu de Gràcia són «un gran retaule que uneix celebració lúdica i sentiment, mite i tradició, origen religiós i voluntat d’innovació», i va afegir que aquests «són dies de trobades i retrobaments entorn uns mateixos símbols».

Noticias relacionadas

Finalment, i després de fer un recorregut literari per la ciutat de Maó de la mà de diferents escriptors de tots els temps, l’editor de «Es Diari» va convidar a tots els presents a gaudir «d’una celebració oberta d’una ciutat generosa, solidària i acollidora; i d’unes jornades on batega l’amistat i la germanor».

Després, l’autora de la portada de la revista, Gabriela Carballo, va explicar que havia volgut fer «un reconeixement a la participació de les dones a la festa», i a la vegada mostrar un moment íntim entre la caixera i el cavall.

També va intervenir Juan Carlos Ortego que va assegurar que «totes les revistes dedicades a les festes ensenyen coses noves, i això vol dir que la revista ja forma part de la festa».

Per la seva banda, el vicari general de la diòcesi i caixer capellà, Gerard Villalonga, va desitjar que durant les festes «tothom se senti com una família».

Finalment, van intervenir el conseller Miquel Company, que va fer una crida a «deixar de banda les diferències durant les festes i fer poble», i el batle de Maó, Héctor Pons, que va destacar que «la revista de les festes de Gràcia té la capacitat d’atracar les festes a molta gent gran que no les pot viure». La presentació va cloure amb el so del fabiol de Cristóbal Vinent, que va emocionar tots els presents.

Durant l’acte, els assistents ja van poder gaudir de la revista, que enguany compta amb un total de 76 pàgines, al llarg de les quals es desvelen les novetats i els protagonistes de la celebració, i també es descobreixen elements no tan coneguts de les festes i del municipi. Les primeres pàgines les protagonitzen els integrants de la Junta de Caixers, i diversos articles se centren en diferents aspectes de les celebracions, com el 40è aniversari de les primeres festes de la democràcia, que van suposar la incorporació de les dones a la colcada.