Una de les frases que configuren el bulevar, del xinès Kong Fuzi o Confuci. | MANOLO BARRO

TW
1

«Només sé que no sé res» de Sòcrates, «Si cerques, trobaràs» de Plató, o «Sorprendre’s, estranyar-se, és començar a entendre» d’Ortega y Gasset, són només algunes de les frases que configuren el nou Bulevard dels filòsofs a Alaior. Això és a l’avinguda Pare Huguet, on l’Ajuntament acaba d’inaugurar aquesta iniciativa per «fer venir gent» al poble.

El Bulevard dels filòsofs és una instal·lació que recull algunes de les sentències més conegudes de pensadors de tots els temps. Són dotze, des d’Aristòtil a Confuci, passant per Sèneca, Hipàcia d’Alexandria, Voltaire, Kant, Schopenhauer, Sartre o Ayn Rand, a més dels mencionats Plató, Ortega y Gasset o el mateix Sòcrates.

Les frases es presenten sobre panells, en tres idiomes. Estan penjats en els fanals de la vorera central de l’avinguda, i van acompanyats d’una breu biografia de cada pensador protagonista.

El regidor de Cultura, Tiago Reurer, apuntà que «donem difusió a filòsofs i frases molt famoses» però també «a algunes que són més desconegudes.

Ahir vespre, el passeig es va presentar al públic amb un acte que va incloure l’actuació d’Àngels Anglada i Pau Pons amb les seves versions de clàssics pop-rock. Per altra banda, el consistori obrirà un procés de participació, perquè els vesins proposin frases de filòsofs universals per mantenir viva i renovada la instal·lació.