Elsa Pons és l’autora tan dels textos com de les il·lustracions d’aquesta història ambientada al port

TW
0

De l’etapa escolar tenia en un calaix un conte inspirat en l’escultura de la Sireneta Mô, una història que la seva autora, Elsa Pons, ha recuperat ara, per a convertir-lo, per fi, en una realitat.

L’afició d’Elsa Pons per l’escriptura ve d’enfora. Ja en la infantesa prenia gust amb les lletres, estimulada, com recorda, «pels professors a l’escola, que ens animaven a escriure i a presentar-nos a concursos literaris».

Va ser així que va escriure aquest conte que titula «Mô, la sireneta», i que, com explica, s’inspira en la figura que l’escultor Leonardo Lucarini va fer per encàrrec de l’Ajuntament de Maó. Una escultura que «viu» al port des de 1991, i que ara es veu plasmada en aquest conte que surt al carrer en una doble edició en català i en castellà. «Vaig reescriure el text i vaig anar fent els dibuixos fins que ara l’he pogut publicar», diu aquesta jove estudiant d’Arquitectura.   

Passió per la mar

«És la història sobre la sireneta que em vaig inventar quan era petita. He navegat molts anys en Optimist», una afició que queda ben reflectida i que li permet «rallar de valors, de l’amistat, de la mar».

Al conte, la sirena viu a la Mediterrània i un dia arriba al port de Maó amb la seva família. Al port de llevant va conèixer el món de la pesca, la navegació i també alguns perills que hi ha a la mar, juntament amb una sèrie de personatges.

Del conte, editat per Gràfiques Menorca, se n’ha fet una tirada inicial de 150 exemplars. Es pot trobar ja a llibreries com Sa Catòlica o Espai 14 i es preveu que la setmana que ve es faci una presentació al Museu de Menorca.