A Maó, ses Majestats tornaran a arribar amb avió. Enguany, de nou, han descartat l’opció de desplaçar-se a Menorca per mar. És una manera d’evitar aglomeracions al port i contribuir, així, a acabar amb el virus de la covid

TW
2

Confirmat! Els Reis d’Orient no faltaran, tampoc enguany, a la seva cita anual amb Menorca. Així ho van confirmar ahir mateix, després d’una certa incertesa per culpa de la covid-19. Aclarida qualsevol especulació, Ses Majestats han volgut explicar com serà la seva arribada a cada poble. En cada cas faran recorreguts més llargs, per tal que els pugui veure més gent i evitar, alhora, problemes d’aglomeracions. Açò sí, demanen a tothom que, per favor, utilitzin mascaretes en tot moment i respectin les distàncies recomanades. En principi, no es preveu que es tirin caramels.

Ciutadella

Desfilada amb carrosses, però sense comparses. Està previst que Ses Majestats arribin al municipi de ponent a les 19 hores. Igual com l’any passat, el recorregut serà més llarg per evitar aglomeracions i facilitar que puguin veure els Reis el major nombre d’infants possible. El recorregut es farà amb carrosses, sense comparses (per evitar desplaçaments a peu dels participants). Començarà a la nau municipal del Camí Vell i passarà pels carrers de Ses Àmfores, Orient, Màrius Verdaguer i Sant Antoni Maria Claret, per agafar la Ronda Nord fins al carrer Tres Alqueries. Des d’allà passaran per Santa Bàrbara i el Camí de Son Salomó, la Contramurada, el carrer Mallorca i el Camí de Sant Nicolau. A les 20.30 hores es preveu la recepció a l’Ajuntament i, després, els Reis faran la tradicional visita a la Catedral acompanyats de la Banda de Música. Ja en furgoneta arribaran fins al Convent de Santa Clara per saludar les monges clarisses.

Maó

Arribada amb avió i comitiva amb onze carrosses. A Maó, la delegació reial no arribarà enguany per mar com era habitual, per evitar aglomeracions al port i als carrers del centre. A canvi, els Reis d’Orient faran un recorregut més llarg, amb l’objectiu de passar per un major nombre de barris. Així, la sortida serà a la plaça Espanya, a les 18 hores, i es dirigiran cap al carrer del Carme per continuar per Fort de l’Eau, Borja Moll, Cós de Gràcia, Albert Camus, Josep Anselm Clavé, avinguda Menorca, Vives Llull, Vasallo i Esplanada. D’allà baixaran per Ses Moreres fins a la plaça Constitució. A les Cases Consistorials els Reis faran el discurs, que s’emetrà a través de la pàgina a Facebook de l’Ajuntament, devers les 20 hores. Després la comitiva reprendrà l’itinerari pels carrers de Sant Roc i s’Arraval, per acabar al carrer Ciutadella.

Alaior

Un recorregut més llarg per evitar aglomeracions. Seguint la tendència general, a Alaior la comitiva reial farà un recorregut més llarg de l’habitual. La sortida serà a les 18 hores des del carrer Menorca i passarà per l’avinguda de la Verge del Toro, Camí Nou, plaça Nova, Porrassar Nou i Porrassar vell, Ample, Major, sa Plaça, Nova, es Ramal, Miguel de Cervantes, Comerç, Av. del Pare Huguet, Ruiz i Pablo, Miguel de Cervantes, es Ramal, Nou i sa Plaça. Segons els càlculs, al voltant de les 20 hores es farà l’adoració dels Reis a l’església de Santa Eulàlia, i tres quarts d’hora més tard Ses Majestats faran el seu discurs a la plaça des Ramal. Hi haurà cadira per tal de mantenir les distàncies i també s’emetrà pel canal a Youtube de l’Ajuntament.

Es Mercadal i Fornells

Trasllat a la plaça Pare Camps per tenir més espai. La caravana reial farà igualment un recorregut més llarg per tal de passar per més carrers. Començarà a les 19.30 hores i, enguany, la lectura del discurs dels Reis no es farà a la plaça Constitució, sinó a la del Pare Camps, ja que és més gran i permet mantenir millor les distàncies. En aquesta ocasió no serà possible fer repartiment domiciliari de regals.

Noticias relacionadas

Per altra banda, a Fornells està previst que els Reis arribin a les 18.30 hores. En aquest cas també s’allargarà el recorregut i el discurs es farà a la plaça de l’Església.

Ferreries

Retransmissió ‘on line’ del discurs de ses Majestats. El primer que faran els Reis Mags és pronunciar el seu discurs. Serà a les 19 hores i es podrà veure a través d’internet. Posteriorment, a les 19.30 hores, iniciaran el seu trajecte pels carrers i places del municipi, fet que permetrà que els integrants de la Cort Reial entreguin regals a les cases, a peu de carrer.

Es Castell

Doble recorregut dels Reis pels carrers del poble. Enguany, l’arribada dels Reis d’Orient no serà per mar, a Calesfonts, ni tampoc faran el tradicional discurs des de la    balconada de l’Ajuntament. Sí que faran, però, un recorregut pels principals carrers des Castell a partir de les 19 hores, i una hora més tard oferiran el seu discurs a través de les xarxes socials del Centre de Cultura. L’endemà, dia 6, a partir de les 8 hores, Ses Majestats tornaran a passar pels carrers del poble, per tal de fer el repartiment habitual de regals.

Sant Lluís

Cinc carrosses per rebre ses Majestats a Sant Lluís. No faltaran els Reis Mags a la seva cita amb els santlluïsers i, com és habitual, tindrà lloc el dia de Reis. Serà ben dematí, a les 6.45 hores, quan la delegació reial arribi al poble, per iniciar el trajecte per diversos carrers i també per llogarets propers. Durant l’itinerari es repartiran regals i, per als residents en punts del litoral, es faran entregues just davant de Correus. La comitiva estarà formada per cinc carrosses i els Reis estaran acompanyats per Sa Xaranga de Maó. Un acte que no es farà és el parlament que tradicionalment es fa a la carpa, davant l’Ajuntament.

Es Migjorn Gran

Cinc aturades per fer arribar el missatge reial. As Migjorn Gran, ses Majestats també han previst un itinerari més llarg. Arribaran a les 19 hores, a la plaça Mestre Andreu Ferrer, i passaran per diferents carrers. Durant el recorregut faran cinc aturades per a compartir, en cada una, el seu discurs. Concretament el llegiran a la plaça Menorca (19.30), entre els carrers Major i Nou (20 h), el Pla de l’Església (20.30) i al carrer Cap de la Vila (21 h).