Aquest dimecres es presentà a Maó el concurs | Gemma Andreu

TW
0

Cinc cuiners competiran dissabte per convertir-se en el Jove Xef Menorquí 2022 i, així, viatjar el novembre a Noruega per representar Menorca en l’European Young Chef Award. Serà a les cuines de l’IES Maria Àngels Cardona, on hauran de preparar dos plats, un de tradicional i un altre innovador, de la recepta triada pel jurat, la panadera de peix.

El concurs ha comptat enguany amb set inscripcions, d’entre les quals s’han escollit cinc candidats. Ell són Júlia Salord, Abel González, José María Borrás, Pau Sintes i el cinquè participant serà Quim Coll. Inicialment havia de ser Melcior Rosselló, però és baixa de darrera hora per lesió.

Quasi set hores d’actes

El conseller d’Economia i territori, Josep Pastrana, i la gerent de la Fundació Foment del Turisme, Elena Costa, van explicar aquest dimecres com serà el concurs de dissabte. Els xefs tindran una hora i mitja per a preparar la recepta clàssica de panadera de peix, i dues hores i mitja per fer la versió per personal i innovadora. Per al primer plat, tots ells disposaran dels mateixos estris i ingredients; en canvi, per al segon, podran aportar els materials i productes que creguin oportuns.

La final començarà a les 9 del matí i es retransmetrà a través de Youtube. S’han previst set hores d’emissió, amb tres punts de connexió. El primer serà des del mateix institut. Allà hi seran la cuinera Sílvia Anglada i Toni Tarragó, que faran de presentadors i també assessoraran els joves xefs i controlaran la cuina. A més, esdevindran mentors del guanyador, de cara a la preparació per anar a la final europea, a Trondheim-Trondelag.

Les càmeres seran al menjador de l’institut, on Clara Aymamí explicarà com va el concurs i on el jurat tastarà i deliberarà sobre les elaboracions. També hi serà Antoni Juaneda, que farà la xerrada «De Fra Roger a la nova cuina de Menorca». Per últim, l’altre punt serà al Claustre del Carme, a Maó, on l’actriu Malu Morro amenitzarà la retransmissió. De les 10 a les 15.30 hores, que es coneixerà el guanyador, hi haurà actuacions com la d’Ismael de la Torre, una activitat de cuina per a fillets amb Bàrbara Lluch i un showcooking on el xef Víctor Bayo prepararà una panadera de peix. El públic podrà assistir tant a la competició, com als actes de Maó.