Més afluència de públic a la jornada del diumenge

TW
2

La classe magistral del cuiner Joan Roca va coronar exitosament ahir capvespre la celebració de la cinquena Fira Arrels que ha recuperat les xifres d’assistència i participació, el que certifica la consolidació total del certamen en què el producte local i la cuina de Menorca són els protagonistes absoluts.

L’organització i els expositors de la cinquena edició de laFira Arrels van expressar ahir la seva satisfacció per haver-se recuperat el format habitual de l’esdeveniment, després d’haver-se suspès el 2020 a causa de la pandèmia de la covid-19 i d’haver-se celebrat l’any passat en un format restringit al parc des Feginal, a Maó.

Així, la directora insular d’Economia i Territori del Consell insular, Pilar Pons va assegurar que s’havien assolit els objectius d’aquesta edició, «és una gran satisfacció recuperar xifres i format, però sobretot és gratificant veure com els productors hi participen molt motivats, oferint degustacions cada vegada més elaborades i cuidant la seva posada en escena per donar a conèixer la seva feina i els seus productes».

Per la seva part, el director de fira, Pep Palau, va subratllar que «el balanç no pot ser més positiu i que s’han complert plenament les expectatives, Arrels és una plataforma de productes de qualitat i els participants ja ho saben, els expositors de producte local s’han fet seva la fira i la percepció d’una fira de qualitat és generalitzada. Territoris com Girona també han escollit Arrels i Menorca per promocionar el seu producte, ja que ho han vist com una oportunitat».

Aula de Cuina

A més de les receptes preparades pel cuiner Pere Bolet, xef de s’Arravaló, des Castell, i les cuineres del restaurant La Balabusta (Barcelona), Ronit Stern i Mariana Maio, també van tenir lloc les demostracions de cuina dels joves xefs José María Borràs (Santa Mariana, Alaior) i Cristina Llorens (Jove Xef Menorquina 2021).

Un moment de la classe magistral de Joan Roca

No obstant, les sessions més esperades van tenir lloc el capvespre amb la demostració de cuina de Vicky Sevilla, xef del restaurant Arrels de València, que a més és la cuinera més jove d’Espanya que compta amb una estrella Michelin, i sobretot la del gran cuiner Joan Roca.

El responsable del Celler de Can Roca va clausurar les activitats i la cinquena edició de la Fira Arrels amb una classe magistral sobre «La sostenibilitat al millor restaurant del món». Una autèntica gernació no es va voler perdre la classe magistral de Roca i va escoltar amb interès la conferència del xef, que va felicitar Menorca «pel seu desenvolupament sostenible, per haver sabut preservar l’entorn i el territori que com a resultat disposa de productes de qualitat extraordinaris».