La Junta de Caixers del 2020-2023 es va reunir dissabte capvespre a Son Saura Nou, on va ser rebuda per Siscu Capó Ramón, caixer pagès de Migjorn. També hi va assistir el fabioler Sebastià Salort. | Gemma Andreu

TW
1

Organitzar les festes de Sant Joan és una feina que exigeix preveure i coordinar molts aspectes, una preparació prèvia en què s’impliquen, col·laboren i participen activament moltes persones.

Amb l’objectiu de concretar el calendari fins el Diumenge des Be (19 de juny), els membres de la Junta de Caixers del quatrienni 2020-2023, junt amb altres familiars, es van reunir dissabte a Son Saura Nou on van ser rebuts per Siscu Capó Ramón, l’amo de Son Saura Nou, es Banyul i Bellavista, caixer pagès de Migjorn.

Segons explica a MENORCA • «Es Diari» el caixer senyor, Borja Saura, els dies en què aniran a visitar els llocs del terme de Ciutadella per a formalitzar la inscripció dels cavallers, definir la participació a les tres tandes i els cavalls que hi prendran part seran el 30 i 31 de maig.

I els dies 3 i 4 de juny, a sa Muntanyeta, lloc propietat de Jaume Rotger, d’on és el caixer pagès de Tramuntana, Jesús Bosch Pons, es formalitzarà la inscripció dels cavallers de fora terme i també els jubilats.

Una vegada s’ha tancat la inscripció dels cavallers que aniran a sa qualcada es redacta la relació de visites per el Diumenge des Be i l’itinerari de la comitiva, tenint en compte també quina és la ubicació de les cases i les posades dels caixers de la junta.

Noticias relacionadas

Administrador diocesà

Enguany, després de sortir de Can Simó, al carrer Santa Clara, els caixers, s’homo des be i es fabioler no aniran cap a la Plaça des Born per fer la protocol·lària visita a l’Ajuntament.

Es dirigiran cap a Can Saura, on es durà a terme aquesta primera visita, tota vegada que la corporació municipal els rebrà en aquesta antiga casa senyorial, avui propietat municipal, perquè el Saló Gòtic de l’Ajuntament es troba avui en obres. Serà la primera vegada en la història de Sant Joan que es produeix aquesta circumstància. A continuació aniran a Cal Bisbe. Atès que la Diòcesi de Menorca es troba actualment en situació de seu vacant, seran rebuts per l’administrador diocesà, Gerard Villalonga, amb qui després es faran l’acostumada fotografia al pati, a la qual s’afegeix la gernació que espera la sortida dels caixers.

Reunió amb els cavallers

Borja Saura també explica que s’ha fixat per al diumenge 12 de juny, a les 13 hores, la trobada amb tots els cavallers a Can Simó. Aquesta reunió, just una setmana abans del Diumenge des Be, serveix per recordar als qui van a sa qualcada de Sant Joan el respecte i aplicació dels protocols que regeixen la festa de Ciutadella; que també cal mantenir l’ordre d’edat de menor a major i respectar els horaris per als replecs i les begudes.

Ses carotes, dia 18

El capvespre del dissabte dia 18 penjaran a l’entrada de Can Simó les carotes que ha dibuixat l’escriptor i pintor Pau Faner, de les quals sis seran rompudes en els jocs i ses corregudes des Pla. A Can Simó ja estan preparant i netejant l’edifici que acollirà enguany els actes protocol·laris del caixer senyor; i que exigeix l’adaptació del pla d’autoprotecció per a concretar l’afluència de públic.

Revista de Sant Joan

Aquest pròxim dissabte MENORCA • «Es Diari» distribuirà la «Revista de Sant Joan», amb nombrosos reportatges i dades inèdites.