Bots i arronsades amb gust de festa al replec de Ses Arenes de Dalt | Isaac Pons

TW
5

Al lloc de Ses Arenes de Dalt, uns quants centenars de persones van gaudir de l’ambient més santjoaner, gràcies al replec que, una vegada més i des de fa una vintena d’anys, organitza la família de Valeriano Allès. Una trobada en la qual cavalls i cavallers van ser protagonistes d’una festa que va permetre recuperar els aromes més festius de Sant Joan, amb bots, arronsades i una sonada del tambor i el fabiol que emocionava.

Valeriano Allès es mostrava molt content per la gran rebuda que, de nou, va tenir la convocatòria. Tant per la seixantena de cavalls que calculava que es van reunir, com per les ganes de festa que traspuava la gent.

Música i bots

A les 11 del matí, membres del Grup Folklòric Arrels de Sant Joan van començar a sonar i a fer els primers balls. A poc a poc va començar a arribar gent, que s’anà col·locant en els marges de la tanca que, al cap d’una estona, acolliria la filera de cavalls.

Noticias relacionadas

Un fabioler encapçalava la colcada, amb el mig centenar de cavalls i els seus genets desitjosos de festa, en un ambient distès i alegre, on no faltaren el gin amb llimonada o els pastissets.

Damunt dels cavalls, és clar, hi havia molts dels cavallers que sortiran per Sant Joan, com s’homo des be, en Sam Bosch. També hi havia moltes al·lotes, que gaudien d’aquest replec preparatori de cara a les festes, fent alçar ben amunt les potes dels animals. Ho feien al ritme de les notes d’«El postillón de la Rioja», en un simulacre de jaleo per al qual també sonà el repertori dels Sis de Ponent, que tan associat està a la festivitat de Ciutadella.

Com és habitual, el replec va tenir un caire benèfic. Aspanob, l’Associació de Pares de Fillets Oncològics, tenia instal·lada una taula on servia begudes, amb les quals va obtenir fons per a continuar amb la seva tasca. Des de l’entitat, encara sense la xifra aconseguida, Joana Torres es mostrava «molt agraïda a Valeriano Allès i Àngela Pons» per aquesta oportunitat.