L’artista Jim Doukas sosté una de les seves fotografies   que formen part de la mostra sobre «Mitologia, màgia i bruixeria» que es pot visitar a Ca n’Ángel, des Mercadal, | Josep Bagur Gomila

TW
0

El centre d’art i cultura Ca n’Ángel, des Mercadal, acull una exposició de fotografia artística conceptual a càrrec de Jim Doukas (Nova Iork, 1946), en què el fotògraf nord-americà s’endinsa en el món de les bruixes i tot allò que han representat en les diferents societats al llarg dels segles. Un fet destacable de la mostra «Mitologia, màgia i bruixeria», que podrà ser visitada fins al pròxim dijous dia 13, de 17 a 21 hores, és que les imatges    han estat fetes a Menorca.

El fotògraf Jim Doukas treballa amb la fotografia analògica, no la digital, amb la particularitat que moltes de les imatges han estat creades amb una tècnica personal, per la qual cosa algunes de les seves obres són úniques. A més, utilitza una tècnica que fa que les fotografies puguin perdurar fins a 150 o 200 anys, segons assegura l’artista.

La inauguració de l’exposició va comptar amb una visita guiada pel mateix autor i l’actuació en viu del grup de música Wanderlust. A més, el passat dissabte, sobre el migdia, el fotògraf va oferir una conferència, amb demostració inclosa, sobre «Com fer una fotografia amb xocolati».

Una altra activitat relacionada directament amb l’exposició va tenir lloc ahir capvespre i va consistir en una sessió fotogràfica amb persones que anessin disfressades de bruixes, amb la vestimenta que va aportar el mateix fotògraf, que posteriorment va donar una xerrada sobre les bruixes a Catalunya durant el segle XVII, per acabar la jornada amb l’actuació de la violinista Eva Febrer interpretant música barroca.

Trajectòria

El fotògraf Jim Doukas va estudiar música amb William Pfeil i en els anys seixanta va començar a escriure articles sobre música per al «Daily Californian», publicant el 1969 el llibre «Electric Tibet» que narra l’escena musical de San Francisco. Després d’obtenir la diplomatura en Antropologia, va fer estudis sobre fotografia i cinema.

Durant els anys setanta i vuitanta va acollir a ca seva una sèrie de classes amb conferències per part d’artistes del món de la fotografia, a més d’haver exposat fins a la primera dècada de 2000 una sèrie de treballs amb tinta. El 2012 va exposar «Canned Goods. Chocolate Bodies. Lollipops» a la galeria menorquina de Sa Fàbrica.

Doukas ha tingut laboratoris a la casolania de Trebalúger, as Castell, i després a la cala de Biniancolla, a Sant Lluís. Des de 2011 alterna la seva residència entre el nord de Califòrnia i Menorca.