Els participants en el Viacrucis amb torxes van recórrer l’interior de la Catedral, donat que la pluja va impossibilitar sortir als carrers del nucli antic | Katerina Pu

TW
0

L’interior de la Catedral de Menorca va acollir, aquest divendres capvespre, el Viacrucis amb torxes que van organitzar la parròquia de Nostra Senyora del Roser de la Catedral i la Confraria de La Pietat de Ciutadella. La pluja va impedir la seva celebració als carrers del nucli antic de la ciutat, com estava previst inicialment.

Aquest acte, que va esdevenir una expressió de viva pietat popular, va comptar amb la participació de nombroses persones que van completar el recorregut dins el temple amb un trajecte que va incloure la pregària de les catorze estacions, amb una torxa a la mà.

El silenci i la meditació sobre cadascun dels moments i episodis de la Passió i Mort de Jesús van marcar el sentit i el contingut del Viacrucis: Jesús és condemnat a mort, Jesús carrega amb la creu, Jesús cau per primera vegada, Jesús es troba amb la seva mare, Jesús és ajudat pel Cireneu, la Verònica neteja la cara de Jesús, Jesús cau per segona vegada, Jesús consola a les dones de Jerusalem, Jesús és desposseït de les seves vestidures, Jesús és clavat a la creu, Jesús mor a la creu, Jesús és baixat de la creu i posat en els braços de la seva mare, i Jesús és enterrat.

El recorregut que finalment no es va poder fer començava a Cal Bisbe i  continuava pels carrers Sant Sebastià, ses Andrones, placeta de Sant Jaume, Sant Miquel, Sant Rafel, Sant Sebastià i tornada a Cal Bisbe.

La Confraria de la Pietat

La Confraria de la Pietat de Ciutadella, que té la seva canònica a la Catedral, va ser fundada el 1947 pels homes d’Acció Catòlica. Participa activament en els oficis de Setmana Santa, surt a la processó del Divendres Sant i, al llarg de l’any, els seus membres duen a terme trobades i activitats de voluntaritat i caritatives.