4.600 persones han visitat aquest cap de setmana el recinte firal de Maó. | JOAN CARLES MORENO

TW
0

La Fira Arrels va clausurar ahir la seva sisena edició enregistrant les millors xifres d’assistència i participació de la seva història. 4.600 persones s’han apropat al recinte firal de Maó aquest cap de setmana per conèixer la gastronomia de Menorca.

La quarantena d’estands de productes locals i les diverses activitats de tastos guiats i cuina en directe han estat el millor reclam per omplir la fira, segons la organització, el Departament d’Economia del Consell. A més, el rècord de visitants ha fet que els productors hagin augmentat considerablement la venda directa de producte, i ha consolidat, segons el director de la fira, Pep Palau, el projecte, «convertint la fira en l’esdeveniment de referència dels petits productors de Menorca».

Noticias relacionadas

Ahir matí, els cuiners locals van ser els protagonistes de l’Aula de Cuina, amb demostracions en directe. Com la de Pere Pons, d’Es Racó de Na Macaret, que va preparar un oliaigua d’espàrrecs i «xua de sa panxa glacejada». El xef de Sa Pedrera des Pujol, Dani Mora, per la seva banda, va elaborar diferents aperitius i plats, com la morena farcida Mare Nostrum o la sopa de partera
Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana, va delectar amb una ponència al voltant del seu darrer llibre sobre sopes. I els dos cuiners amb estrelles Michelin Raúl Resino i Sergio Torres van presentar els seus plats de temporada. Sergio Torres també va impartir una sessió magistral sobre l’evolució de la seva cuina i va fer en directe tres plats inspirats en productes d’aquí; la sobrassada, la mel i un suquet.

Les degustacions de l’Aula de Tast van tenir també un gran èxit de convocatòria. «Menorca és terra de vins» va comptar ahir amb la presència de representants d’alguns dels cellers més prestigiosos, com Morvedra, Son Cremat, Binitord, Torralbenc, Celler Solano o Binifadet.
En el mateix espai, els més petits van gaudir del taller «Cuinem amb mel». Els productes del programa del GOB Custòdia Agrària van protagonitzar la darrera sessió, on el públic va provar diferents exquisideses.