El Dissabte de Sant Joan es posaran a la venda 140 sacs | MANOLO BARRO

TW
0

Aquest Sant Joan hi haurà fins a 4.600 quilos d’avellanes a repartir entre el Diumenge des Be i el pròxim 23 capvespre. Sa Cooperativa del Camp ha comprat 300 sacs, un centenar més que l’any passat. Diumenge es van exhaurir els 90 sacs que es van posar a la venda a la Contramurada; al voltant de les 21 hores ja no se’n trobaven.

Per aquest divendres, quan els cavalls siguin a Sant Joan de Missa, està previst que n’hi hagi 140 a disposició de la gent, a un preu de venda de 16 euros, en el cas dels sacs, i de 5 euros, les bosses. En aquest sentit, són els mateixos preus que hi havia l’any passat.

Noticias relacionadas

La resta d’avellanes quedaran en dipòsit a la cooperativa i també se’n queda una part l’Ajuntament, per a repartir-ne, l’any qui ve, entre les escoles i escoletes. Igualment, es destina una part per a les funcions de la sarsuela «Foc i Fum».

De Reus

Les avellanes arriben a Ciutadella des de Reus, a Tarragona. El trasllat dels 300 sacs ha anat a càrrec de Mascaró Morera. Com explica la gerent de Sa Cooperativa, Tònia Bosch, l’encàrrec es fa el mes d’octubre, quan es fa la collita i abans de destinar les avellanes buides per a la generació de biocombustibles.

Sa Cooperativa s’encarrega de comprar les avellanes des de l’any 2005, sempre a la mateixa explotació, de la família Plana, a la ciutat tarragonina. Els darrers anys s’ha notat una baixada en la venda d’avellanes. El 2019, abans de la pandèmia, es van llençar 192 sacs, 65 el Diumenge des Be i 127 el Dissabte de Sant Joan. Mentre, el 2004 se’n van vendre 113 i 289, respectivament, és a dir, 402.