Imatges de l'arribada de la comitiva a l'ermita de Sant Joan de Missa per celebrar les completes | Katerina Pu

TW
1

Mentre el sol queia sobre l’horitzó, les campanes de l’ermita de Sant Joan de Missa han començat a sonar a les vuit del vespre anunciant que la qualcada estava a punt d’arribar al seu destí. Un lloc on els protocols de la festa ofereixen un refugi de pau, recolliment i reflexió després d’haver viscut un dels moments de més exaltació de la festa, el Caragol des Born.

Amb el fabioler Sebastià al capdavant de la comitiva presidida pel caixer senyor, Borja Saura, el centenar de cavallers han començat a desfilar davant l’ermita per ser rebuts pels bisbes de Menorca i Mallorca, Gerard Villalonga i Sebastià Taltavull, i el caixer capellà, Toni Fullana. Ha estat precisament el substitut d’aquest últim, Joan Camps, qui ha tancat la desfilada obsequiant els assistents amb un aplaudit bot del seu cavall.

Passadís dels cavallers a l'entrada de l'ermita, per esperar als caixers capellà i senyor | Katerina Pu
Noticias relacionadas

Un bon nombre de persones s'han traslladat fins al que és un dels llocs més emblemàtics de Sant Joan, un espai en què la gent s’havia instal·lat des de la primera hora del capvespre per gaudir de la festa d’una manera molt més familiar. Tots van ser testimonis de la desfilada dels caixers fins a l’interior de l’ermita, de nou al ritme marcat per les campanes.

Ja dins del petit temple, ha tingut lloc una trobada d’oracions, pregàries i càntics que va estar presidit pel bisbe Villalonga. Els dos pagesos, Siscu Capó Ramón i Jesús Bosch Pons, han estat els encarregats de repartir ciris entre els genets. El bisbe Villalonga, que ha oficiat la cerimònia, s'ha dirigit als protagonistes de la festa per desitjar-los que «l’alè de l’espiritualitat» els ajudi a gaudir d’«una experiència gratificant».

El fabioler, amb la bandera, a l'altar de l'ermita | Katerina Pu

Ja fora de l’ermita, i després d’assaborir un refrigeri i un aperitiu, caient ja la nit, la qualcada ha començat a prendre forma de nou per desfilar pel Camí de Sant Joan de Missa cap a la següent etapa de la festa al poble.