Eva Petrus, regidora, i José Luis Benejam, batle, aquest divendres amb el programa d’enguany | Katerina Pu

TW
2

L’encisadora nit amb candela del passat dijous -que es repetirà el 17 i el 31 d’agost- al centre històric d’Alaior il·luminat només amb espelmes i amb música en viu a cinc racons, obrí el programa de festes de Sant Llorenç 2023 a Alaior, on els propers 11, 12, 13 i 14 d’agost seran els dies grans.

José Luís Benejam, batle, i Eva Petrus, regidora de cultura, festes, fires i mercats presentaren aquest divendres les prop de 80 activitats, entre les que destaquen les protagonitzades per cavalls i els moments més emotius pels alaiorencs com els primers sons del fabiol o l’homenatge a Toni Sintes, empresari alaiorenc jubilat.

Noticias relacionadas

El programa, en paraules de Benejam «és per a tothom, persones de totes les edats, locals i turistes». Les activitats «estan preparades amb carinyo i intensitat» expressa el batle.

Amb més de 20 espectacles musicals, una dotzena d’activitats esportives, el parc d’atraccions a la zona escolar, una altre desena d’exposicions i presentacions d’art, cinema i literatura l’oferta dona per escollir i molt, fins el dilluns 14 d’agost.

Gloriós Sant Llorenç

Benejam indica que del que es tracta és de «celebrar el gloriós Sant Llorenç», unes festes «molt importants pels alaiorencs i també per la resta de menorquins i balears, pel seu nivell». El batle agraeix la feina feta per l’Àrea de Cultura així com per les entitats, associacions, gent del poble que col·labora i els cosssos de seguretat.

Els actes més destacats

Sopar de vesins

El dissabte 5 el grup Dit i Fet de cantaires itinerants d’Alaior i altres grups de l’Illa, amb unes 150 persones, recorreran els carrers del poble visitant els sopars de vesins, entre les 21 i les 24 h

Concert líric

Amb 1.300 entrades ja esgotades, el 25é concert amb Simón Orfila i nou grans figures líriques, serà memorable, el dia 8, al pati de l’IES Josep Miquel Guàrdia.

Pregó

Salutació el dia 11 a les 20:30 h amb tota la corporació municipal i pregó a càrrec de José Giménez Pons, mestre pastisser d’Ala d’Or.

Replecs i jaleos

El dissabte 12 a les 17:00h el fabioler sol·licitarà permís a la caixerabatlessa a l’Ajuntament per iniciar la qualcada, que donarà pas al replec i seguint el programa, al jaleo que començarà passades les 20 hores a la plaça de la Constitució, amb la Banda de Música d’Alaior. El diumenge 13 el replec de la qualcada comença a les 9:00 i el jaleo, després de la missa de caixers, damunt les 12.00.

Revetlla

El dissabte 12 , a la mitjanit, Gran Revetlla de Sant Llorenç amb Fandango All Stars i seguidament DJ Ritmo Menorca.

Carrosses

A les 20:30 hores de diumenge 13, 51a desfilada de carrosses amb el lema «Tangram, un món de color». Una mostra única de la creativitat i animació d’Alaior.