TW
0

«Una camiseta pot ser molt més que una simple peça de roba; pot representar identitat, pertinença i valors compartits», explica Marc Coll Moll, autor de la camiseta de festes 2024, que a partir d'aquest dilluns s’entregarà a les oficines d’«Es Diari» a Maó i Ciutadella.

Afirma que «com una bandera, simbolitza la unitat d'una comunitat i el suport i compromís, en aquest cas el de la marca Estrella Damm amb les festes de Sant Joan i també amb les altres festes de Menorca, com bé indica el lema: ‘Sa festa és sa nostra bandera’. D’aquesta manera es converteix en un emblema visual».

Per a Marc Coll, «és difícil pensar en una única imatge quan parlam de les festes de Sant Joan, amb moments diferents, comprimits en un espai- temps molt reduït i envoltat de moltes emocions i sentiments diversos».

Noticias relacionadas

Per al disseny va plantejar diferents elements que poguessin representar aquests instants i que, un cop combinats, formessin una única imatge, una bandera sota la qual els conceptes de festa i tradició s'hi veiessin reflectits.

«M'agrada pensar -afegeix- en el fet que un conjunt de petites coses poden formar-ne una de gran, i que aquest complex no pot ser explicat únicament per l'anàlisi de les seves parts individuals, sinó que emergeix de les interaccions entre aquestes parts».

La mirada de Marc Coll cap a les festes és de respecte, pensant amb els que són protagonistes, com per exemple la pagesia menorquina. «Després d'un any d'esforç cuidant el camp i els animals, és un regal més que merescut per a tots, poder gaudir la festa des de la seva perspectiva», declara.

El apunte

Guanyador del cartell i del poema i la imatge de l’estampa de Sant Joan

Marc Coll Moll (Ciutadella, 1997) cursa primer el batxillerat artístic a l'Escola d'Art de Menorca, l’antiga Escola d'Arts i Oficis de Maó, i posteriorment estudia Belles Arts a la Universitat de Barcelona.

És a partir d'aquesta formació que comença a treballar la pintura i a demostrar un gran interès, també, per les arts gràfiques i el disseny. Des de llavors ha participat en diversos projectes i ha realitzat nombroses exposicions, que ha duit a terme a Menorca, Mallorca i Barcelona.

Destaquen la seva primera exposició individual a l’Espai Mallorca de Barcelona, titulada «Rastres», el 2016, així com la seva participació en la Biennal dels Drets Humans al Poble Vell de Corbera d'Ebre, el 2019. Aquest mateix any, el seu treball de final de carrera va ser seleccionat per formar part de l'exposició que organitza la Facultat de Belles Arts, en la qual participen una selecció dels millors treballs finals de cada promoció.

El 2018 va ser proclamat guanyador del concurs del cartell de les Festes de Sant Joan de Ciutadella de Menorca i, l'any 2023, del concurs de Poesia i Imatge per a l'estampa, editada per l’Ajuntament, que s’entrega a la Missa des Caixers, a la Catedral.

Actualment, treballa en el seu estudi-taller a Barcelona i és professor de dibuix a l'Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella. S'espera que el seu pròxim gran projecte artístic vegi la llum l'any qui ve, en forma d'una exposició que reuneixi els treballs, majoritàriament pictòrics, en els quals ha estat treballant els últims anys.