TW
0

Nevades històriques que paralitzen la Costa Est americana, fortes gelades que deixen cents de vaixells atrapats al Mar Bàltic, inundacions històriques a Austràlia, Cuba o Argentina, terratrèmols devastadors que provoquen milers de morts i damnificats a Haití, el Japó o Xile, tsunamis que recorren el Pacífic a més de 700 Km /h... i a Espanya una tempesta "perfecta" que paralitzà tot el nord del país mentre al sud seguien inundats per les aigües.

Noticias relacionadas

Molt hem sentit parlar aquests dies de la Ciclogènesi Explosiva o "La Tempesta Perfecta", fenomen violent que es produeix en xocar una massa d'aire calent amb una altra d'aire fred. L'encontre d'aquestes masses fa que es desenvolupi molt ràpidament una profunda borrasca en un període molt curt de temps, però amb vents i pluges molt intenses. La potència d'aquest fenomen fa que també se l'anomeni "bomba meteorològica" pels seus efectes destructius. 3 morts a Espanya, però més de 60 a França ha estat el tràgic balanç d'aquesta forta borrasca, que ha deixat registres de vent de més de 220 km/h.

Des del començament del 2010, el món sofreix la fúria de la naturalesa, ja sigui caiguda del cel o sorgida des de les pròpies entranyes de la terra. Esperem que en els mesos venidors, la mare naturalesa doni un respir a tanta fúria natural, encara que, ja sabem... ella és imprevisible.