TW
0

Petitó meu, la rodeta que et vam comprar per nedar ha resultat ser petita. Es veu que no vam saber calcular bé les mides, i haurem de cercar-ne una de més grossa. Una cosa així, criatureta, és el que passa aquests dies a l'economia d'aquest país. Si l'economia fos un nedador, podríem dir que s'està ofegant, i per molt que s'esforci, no aconsegueix tornar a la superfície.

Idò aquests dies, sembla que Espanya ha hagut de telefonar als 'Vigilantes de la playa' europeus. Quan ton pare era més jovenet, a la tele feien una sèrie on uns senyors i senyores plens de músculs i amb banyadors vermells ajudaven a que la gent no s'ofegués a les platges. Resulta que avui, qui arriba amb un banyador vermell és una senyora alemanya, acompanyada d'altres senyors que, en tost de dur rodetes, vénen amb sacs plens de doblers. Uns diuen que 40.000 milions, altres que 100.000… Xerren de milers de milions com qui xerri de sobrassades o de quilos de patates!

Noticias relacionadas

Resulta que aquests senyors donaran molts doblers als bancs d'Espanya. Te'n recordes d'allò que et vaig explicar la passada setmana sobre els bancs? Diuen els que en teoria saben d'açò dels doblers que els bancs en necessiten molts perquè, al final, noltros no els perdem. És a dir, els bancs van emprar malament els nostres doblers i ara, perquè no perdem allò que és nostre, som noltros qui els deixam doblers, perquè al final, els mils de milions que els deixarem són els que hem pagat amb els nostres impostos. D'entrada, està bé que vénguin uns senyors a ajudar-nos. Està bé que na Merkel arribi en biquini (millor t'estalvio la descripció) o n'Hollande amb banyador ajustat, i ens inflin a doblers. Però petitó, ja aprendràs que entre els senyors amb corbata, normalment les coses no es fan a canvi de res, i per açò jo no puc evitar demanar-me si aquest rescat que ve d'Europa serà a canvi de res o si tu, quan siguis més gros, encara en pagaràs les conseqüències.

Petitó, crec que aquesta setmana ens cansarem de sentir la paraula rescat. Esper que ja entenguis una mica què vol dir, perquè tenc la sensació que ningú no ens explicarà clarament quin preu tindrà aquesta operació de salvament que ve des d'Europa. Jo, per si de cas, te compraré una rodeta més grossa, perquè puguis nedar tranquil sense necessitar cap altre vigilant. Ah! I el meu banyador també és vermell, però per desgràcia, és l'únic en què m'assemblo als vigilants de la tele.