TW
0

Hi havia una època en la que les ressaques matinals eren degudes a vespres de festa. Sense exagerar, perquè mai no he estat un gran amant de l'oci nocturn, però recordo aquells temps en què la falta de son era conseqüència d'haver passat unes quantes hores de diversió. Avui, la ressaca matinal té com a origen els mocs, la tos i la febre de la petita de la casa, na Bruna. Com tants altres fillets en aquestes dates, pateix aquests forts refredats que fan dels pares uns patidors exagerats, pendents de cada inspiració, de cada estussec i de cada petit moviment que faci a dins el llit.

Els temps canvien, però hi ha coses que romanen iguals. Per exemple, la promesa del PP de canviar la normativa territorial de l'Illa. Des que van guanyar les eleccions han passat ja més de dos anys i mig. Quasi mil dies durant els quals els populars no han estat capaços de tirar endavant la seva principal promesa electoral. Diuen que és complicat, que volen solucionar tots els problemes territorials de l'Illa amb aquesta nova normativa territorial transitòria, però a mi aquestes explicacions no em serveixen.

Quan durant la campanya prometien dia sí i dia també modificar el PTI, ja sabien que era una feina complicada. O és que durant els anys de govern d'esquerres no havien criticat milions de vegades la suposada inseguretat jurídica de la normativa? Si criticaven, se suposa que era perquè coneixien allò que criticaven.

Noticias relacionadas

Intentar que una norma aporti solucions per a tots els temes és un gran error. Primer, perquè és pràcticament impossible, i segon, perquè per trobar sortides a unes parts, acabes retardant el tot. Jo no crec que el model territorial de Menorca hagi de canviar radicalment. El PTI necessita algunes millores, algunes revisions, alguna actualització, açò és evident. Si el PP creu que açò és necessari, fins i tot urgent, la seva actuació ha anat totalment en la línia contrària. Actualment, no sé quin és el model. El PTI segueix vigent, però el PP no hi creu, però a la vegada aquest partit no és capaç de posar damunt la taula el seu propi model. No el posa ni tot, ni tan sols una part perquè la gent pugui començar a analitzar i participar.

Perquè aquesta és l'altra. El model territorial dels populars naixerà d'una opacitat total. Després de dos anys i mig, encara no sabem pràcticament res de la nova norma, i una iniciativa d'aquesta trascendència necessita que tots els menorquins poguem dir la nostra.

Crec que encara em tocarà seguir esperant uns quants mesos més. L'incompliment electoral es perllongarà encara una mica més. Ja no ve d'aquí, es veu. O sigui que penso que passaré bastantes nits seques cuidant els meus fills abans de veure com neix la criatura més promesa pel PP.