TW
0

D'aquí a un mes i mig es convocaran eleccions i ja ningú no podrà moure un dit. Però s'han deixat les coses tant per al final que hi ha el perill que ara es prenguin decisions que els futurs governs després replantegin, i així ens acabin volant quatre anys més. Ara correm aquest risc amb les obres de la carretera que, per no haver estat consensuades, ja han fet empitjorar la imatge, dintre i fora, de Menorca. Perquè els residents veim cada dia una petjada paisatgística que ben prest, en cas de no posar-hi remei, veuran també els turistes.

El Consell està engronat i sense gaire sortida. Si afluixa amb Dragados i aboca tres milions d'euros més per executar una obra que la constructora es va comprometre a fer un milió més barata, hi sortirà perdent. I si es planta i no accepta encarir la general, com sí van fer anteriors governs amb el dic o la variant, tornarà a perdre, perquè s'apresta a que la paràlisi es perllongui i la sortida d'Alaior continuï tacada d'obra ja fins a l'estiu. Ni la convocatòria d'un nou concurs tindria ja sentit.

Noticias relacionadas

És hora de tenir seny i no encaparrotar-se amb una obra tan transcendent. Si, per damunt de les sigles, s'hi posa l'interès general, serà possible que la carretera torni a sumar. Sense que els detractors demonitzin cada passa del PP, pel simple fet de ser l'antagònic, ni els populars pretenguin imposar una majoria que ja no és segur que conservin.

Els menorquins que no combregam amb cap extremisme ho agrairem. I celebrarem que el govern de Ciutadella tampoc no arribi a llogar Can Saura com a jutjat setmanes abans que la Llei Electoral així ho impideixi. Som només a 100 dies d'anar a votar i la llegitimitat de la majoria ja s'ha diluït. Ningú no hauria d'hipotecar el futur amb decisions sense prou suport social.

Hi ha vegades que els electors desencantats poden valorar una renúncia assenyada com un triomf. Els partits que ens representen a les institucions, tant al govern com a la oposició, també poden. Però només ens els creurem si són capaços de deixar de pensar en ells mateixos...