TW
0

Al conseller de treball

He llegit l'anàlisi que fa el Conseller de Treball Sr. Subirats de les dades de l'atur a Menorca, i que considera positives. Segurament des de la comoditat del seu despatx i del sou assegurat que ell té, els hi deu veure, però no crec que surti massa al carrer i visiti les empreses i parli amb els aturats quan arriba a aquetes conclusions.

Ens fa un ball de nombres que sembla més que es dediqui a la prestidigitació, que a crear polítiques per desenvolupar el món del treball.

M'explic, i a veure si ho entès bé. Segons ens diu, l'evolució interanual de l'atur durant el primer trimestre del 2009 va ser de + 50, 2% i el 2010 comparat amb el mateix període de 2009 "només" del + 15,2% i està content per l'alentiment del ritme de creixement de la desocupació, tot això sense quantificar el nombre real de desocupats que representa.

Traduït : El 2009 l'atur va augmentar en un 50, 2%, i el 2010, no solament no s'han creat llocs de feina si no que se n'han destruït un 15, 2% més. Tenint en compte la gran quantitat de gent que va quedar sense feina el 2009, es quasi impossible que l'atur segueixi augmentant en els mateixos percentatges de 2009, perquè, si per exemple a un polígon hi ha cent empreses i en tanquen seixanta el primer any, si a l'any següent només en tanquen vint, el percentatge es molt menor, però el que passa és que des de el primer any ni ha vuitanta de tancades, i no per això hi hem de veure dades positives, cosa que vostès els polítics amb sou assegurat ens volen vendre, perquè la realitat és que hi ha els treballadors d'aquestes hipotètiques vuitanta empreses sense feina, i digui-lis amb ells que la cosa està molt millor perquè el 2010 solament n'han tancat vint.

M'ha agradat el joc de paraules políticament correcte que fa quan diu " L' alentiment important del ritme de creixement de la desocupació", Vostè empra per dir que hi ha més aturats la paraula "alentiment del creixement" com si ja hagués passat tot i les ofertes de feina omplissin les pàgines dels diaris, i no donéssim abast per fer contractacions.

També em, fa una certa gràcia, si tot el que passa en el mon laboral no fos tan patètic, es quan dóna xifres reals amb "dades contundents" i no les entenc, no em surten els nombres. A veure si ho he entès. Diu vostè " Entre desembre 2008 i febrer 2009 el número absolut de persones afiliades caigué en 275 i el de persones desocupades es reduí en 9, per tant el saldo net fou de 266 en negatiu" Ho sigui que es van destruir 275 llocs de feina i s'en van ¿crear? 9 o sigui 266 aturats més . Fis aquí el segueixo.

Diu :" Durant el mateix interval temporal (desembre 2009-febrer 2010) las xifres són ben diferents 260 persones més ocupades i 11 menys aturades, saldo en positiu 271". Aquí em perdo, perquè si al trimestre de referència de 2008/2009 es varen produir 266 aturats més, i ara segons les seves dades hi ha 260 persones més donades de alta del trimestre de referència, a mi em surt que de 275 persones que varen perdre el seu lloc de feina el 2008/2009 l'han recuperat 260 aquet trimestre o sigui 275 menys 260 encara són 15 persones que segueixen sense feina, i no els 271 llocs de feina que vostè diu que hi ha més. Però després ens diu que la nostra economia , ha invertit la tendència de destrucció de llocs de feina,(i aquí venen els meus comptes) tot i que la creació recent de ocupació no sigui encara suficient per reduir les xifres de persones desocupades, atesa la incorporació de més persones al mercat de treball". O sigui que no s'ha creat més feia si no que algú l'ha recuperada i que ningú que s'incorpora al mercat de treball, ha aconseguit un lloc de feina, tot i que no ens diu la quantitat de persones, sobre tot immigrants que han abandonat l'illa i per tant no passen a sumar-s'hi a les llites d'aturats, si fos així les xifres de atur serien encara més espectaculars.

Realment crec que ens volen fer combregar amb rodes de molí, i fer veure una recuperació a on no hi és, i vostès que en teoria tenen estudis, ( encara que el carrer i tindre't que guanyar el pa amb la pròpia suor, ensenya molt ) es pensen que donant quatre xifres de macroeconomia i ben enrevessades amb el context, ens ho creurem (quan més costi de entendre millor, a veure si aquests bobos que ens paguen s`ho creuen) . Ara, el mes que ve, inflaran el pit, dient que l'atur ha baixat, però si l'atur no baixa en aquest trimestre, en temporada alta, millor agafin els seus trastets i vagi-se'n a casa seva, perquè demostraran clarament que no serveixen i mantindre a una classe política tan pèssima, no ens surt a compte, perquè a l'octubre tornarà a augmentar l'atur, i ens diran que és per la fluctuació del mercat, per ser final de temporada turística, quan el mes d'abril pel mateix motiu s' hauran posat les medalles.

Alfredo Benosa Majos
Sant Lluís

-----------------------------------

Puntualizaciones sobre Es Canutells

Como ustedes saben, la Demarcación de Costas son los que tienen competencias en regular los fondeos y demás asuntos relativos a las costas. Decidieron empezar en Canutells y Es Grau, para luego seguir con el resto del litoral. La Dirección Insular de Ordenación del Territorio por medio del conseller Joan Marqués ha liderado el proyecto de la Junta Rectora de la Asociación nos han ido informando y hemos informado a vecinos. En la última reunión general celebrada en agosto pasado ya intervino el Sr. Marqués donde dio una explicación detallada del proyecto que tenían que poner en práctica en Es Canutells.

Posteriormente y en la plaza des Raons de Canutells se hizo la presentación oficial del proyecto, asistiendo a la misma, entre otros, las autoridades, presidente del Consell, alcalde de Mahón, Demarcación de Costas, Gob, vecinos y medios de comunicación. ¿Quizás ustedes no han asistido a ninguna de esas reuniones?

La Junta Rectora de la Asociación siempre está abierta a las sugerencias de los vecinos, que para eso está. Pero a veces unos pocos hacen más ruido que otros muchos y puede parecer que pudieran tener más razón que los que están de acuerdo en el proyecto, porque se han preocupado de enterarse en su conjunto. La preocupación que hemos tenido la Junta, es que primero todos los que tienen actualmente barca pudieran tener fondeo. Segundo: Que la playa se pudiera utilizar de nuevo como tal, ya que en las condiciones actuales está muy mal. Tercero: Que el Macaret si se hacía la bajada por allí, fuese lo mínimo posible de ancho para que el perjuicio para los bañistas fuera mínimo, al mismo tiempo se harán escaleras nuevas y se adecentará el resto.

Referente a una reunión extraordinaria, les dije que es difícil de hacer de forma rápida pero no hay ningún inconveniente de hacerla cuando sea necesario.

De todas maneras aprovecho este escrito para invitarles, al igual que a todos los vecinos a la reunión que tendrá lugar hoy viernes día 9 de abril a las 19.30 horas en el Consell Insular. Será una reunión informativa de la situación actual de los fondeos en Es Canutells.

Luis Massip Vilafranca
presidente Asociación vecinos Es Canutells
Maó

-----------------------------------

L'hotel Esmeralda

Desconeixença sobre la normativa, informacions a mitges, preguntes sense resposta, negligència en la feina, promeses incomplides, consentiment d'actuacions contràries a la normativa és tot el que hem rebut els veïns per part de l'Ajuntament de Ciutadella, que hem tingut que anar aprenent en el nostre camí, la normativa més adient per defensar els nostres drets, però no ha servit de res, doncs l'ajuntament està sord, cec i acovardit davant la totpoderosa constructora que segueix endavant a tota marxa amb el seu vist-i-plau.

En la darrera reunió que vam tenir amb la Batlesa, flanquejada per una Arquitecta i una Advocada, no van ésser capaces de respondre les nostres preguntes.

No sabien si la Promotora tenia llicència per a l'ocupació de la via pública.

No sabien si tenien permís per posar un cartell publicitari a la façana de l'obra.

Desconeixien el contingut de l'Ordenança de Renous.

Per tercera vegada els hi vam dir que no tenen cartell d'obres i per tercera vegada ho van apuntar dient que s'ho mirarien.

Com podem confiar en aquestes persones i les seves paraules si segons diuen fan inspeccions regulars a l'obra i no s'han donat compte que no tenen cartell, de què més no s'han adonat?

Ens han fet tot un seguit de promeses falses:

Ens van dir que si que es podia excavar tota la parcel·la, quan el PGOU diu ben clar que: "les àrees que han de restar inedificables com a conseqüència dels límits d'ocupació(el 50%) seran destinades a jardins".

Res no respecta aquesta gent, ni la promotora ni l'ajuntament.

Ens van prometre que no els deixarien posar una tercera grua ni continuar l'obra sense que haguessin presentat la modificació, dons ja fa dos mesos que la grua està instal·lada i més d'un mes que va caducar la llicència i oh! quina casualitat o quina vergonya, l'ajuntament ha tardat més d'un mes en comunicar la caducitat a la promotora, el que els permet continuar endavant sense llicència.

Què passa a l'ajuntament de Ciutadella?, quina raó hi ha darrera d'aquesta contínua permissivitat? Tots són iguals els d'abans i els d'ara? Què hem de fer perquè l'ajuntament, que ha de mirar pel benestar general, deixi de negociar amb la promotora i li faci complir la llei? El que negocien no ho sabrem mai, però el que esta clar és que va en contra del poble de Ciutadella que tindrà que suportar aquesta lacra arquitectònica per sempre més.

Moltes gràcies al Sr. Triay que és l'únic que ha intentat forçar que l'Ajuntament compleixi i faci complir les lleis i perquè gràcies a vostè tenim l'esperança de que uns presumptes imputats en corrupció siguin castigats per les autoritats judicials.

Nuria Pujadas Dalmau
i 16 signatures més
Ciutadella

-----------------------------------

Largas mangas, vara corta

Corría el mes de abril 2003 cuando fue presentado en sociedad a puerta cerrada. El acto se celebró en las oficinas de la administración de Son Parc. Lució para la ocasión un Lacoste rojo sintomático. Esa prenda que se apresuran a comprar quienes suben como la espuma y que muchos ciudadanos usábamos ya hace treinta años por lo menos.

Permaneció durante aquella farsa callado. Seguramente D. Ramón le advirtió: en boca cerrada no entran moscas. "No sigui que la caguis". Con su más que gris formación, trepó rápido consiguiendo gestionar varios departamentos, entre ellos, Interior donde ha dejado huella. En la memoria de algunos, una muesca dolorosa.

Demostrado está que lo importante, no es tener capacidad. Con un buen padrino se soluciona todo. Quien no tiene padrino, no se bautiza. Sorprendente para una importante mayoría de ciudadanos ha sido, comprobar como los medios le han dedicado siete páginas doradas a su gran trayectoria. Ningún Premio Nobel lo consiguió hasta hoy.

El anterior Vara se fue de rositas en busca de un plácido retiro. Cargo para el que fue impuesto como todos sabemos.

El 45 por ciento de los ciudadanos, le dan "cate". La conveniente prensa afirma que dejó la Vara muy alta.

Será el sucesor no salido de las urnas quien por altura supere el listón.

Le sobran mangas como podemos comprobar en la fotografía de portada.

Las instituciones, dejó escrito Lévi Strauss, no valen en un momento dado, lo que valen los individuos que las componen antes al contrario; estos individuos desde que aspiran a pertenecer a ellas y ellas les aceptan, llegan a confundir su propio valer con el establecimiento que tienen como misión mantener, hasta que otros les reemplacen y se encarguen a su vez de perpetuarlo.

Todo es susceptible de empeorar. El primero no dio la talla por razones obvias. Al impuesto Sr. Ametller le sobran mangas. Aprendió de su antecesor a negociar. ¿Desde cuándo Gobernar es negociar?. Inconscientemente, da en el clavo: el ejercicio de la política, es para él entre otros, un negocio. En negociar, basa todo su potencial.

Dice el nuevo Ilustrísimo de Es Mercadal: la sociedad quiere que sea capaz de salir a la calle y que le escuches porque el problema de esa persona es, que en la acera de su casa, hay dos baldosas rotas y no esa gran infraestructura que no usará (sic) ¡Eres un genio Xisco!

Bartolomé Ruz Sánchez
Ciutadella