TW
0

Ciutadella
s'ho mereix?
Ciutadella viu, en aquests moments d'hores baixes, una situació econòmica molt preocupant. Una situació que és compartida per la resta de Menorca i d'Espanya. Veim com cada dia més gent s'ha d'apuntar a l'atur, més comerços, bars i restaurants estan per traspassar, fàbriques que tanquen, vivendes i locals comercials en venda. De fet, aquest hivern, que ara s'atraca, serà molt dur i molt llarg.

I mentre aquesta crisi està fent estralls entre els ciutadans, contemplam com els polítics que dirigeixen l'Ajuntament viuen totalment indiferents a aquestes circumstàncies. No hi ha un lideratge clar que ens pugui conduir en aquests moments de confusió i, en canvi, es fa una política erràtica, no es prenen les decisions necessàries i es deixa passar el temps, pensant que aquest ho solucionarà tot.

Ciutadella necessita, en aquests moments de dificultats, persones amb les idees clares, dinàmiques i decidides. Ciutadella ha de tornar recuperar la il·lusió i el seu dinamisme empresarial. Ha de recuperar el seu prestigi perdut. Hem de tornar col·locar a Ciutadella en el lloc que es mereix.

Tenc moltes ganes de poder donar un canvi a la nostra ciutat. Vull donar un nou impuls a Ciutadella que passi, en primer lloc, per un redimensionament del propi Ajuntament.

L'administració ha d'estar al servei del ciutadà i no a l'inrevés. S'ha d'eliminar burocràcia de manera urgent i s'han d'agilitzar els tràmits.

En segon lloc, hem de traspassar el protagonisme als ciutadans. Ciutadella és una ciutat viva, amb moltes inquietuts, que ha de recuperar el seu paper dinamitzador. Les empreses, els col·lectius associatius, el ciutadà en general ha de ser l'autèntic artífex de la recuperació de Ciutadella, i l'administració, simplement, ha d'ajudar a l'administrat en el seu camí, facilitant-li les coses.

En tercer lloc, és important reactivar la nostra economia. El turisme serà un dels eixos més importants de la nostra gestió. Les urbanitzacions, que són el mirall i lo primer que veuen els turistes quan arriben, han d'estar impecables, i no com ara per desgràcia.

Hem de recuperar el diàleg amb els agents vinculats amb el turisme, saber el que pensen, el que farien. No podem viure d'espatlles al turisme.

Crec sincerament que aquestes tres grans línies d'actuació: reconduir l'administració, no posar obstacles als empresaris i societat civil i impulsar la reactivació econòmica del municipi, han de ser les senyes d'identitat de la tasca que posarem en marxa a Ciutadella a partir del mes de maig de l'any que ve.

Ciutadella es mereix una cosa diferent. Ciutadella necessita, energia, empenta i les idees clares. Aquesta és la nostra aposta, de la que no defallirem, perquè pensam que Ciutadella s'ho mereix.

José María de Sintas Zaforteza
candidat PP Alcaldia
Ciutadella

Al Ayuntamiento
de Es Mercadal
Me gustaría dar a conocer mi situación: Soy residente en es Mercadal, en la urbanización Son Parc, hace siete años que vivimos en esta casa, situada en la zona comercial 1 y sigue pendiente del fin de obras desde hace 20 años, teniendo licencia de obras desde el año 1988, después de haber pagado 286.534 pesetas correspondientes y los planos aprobados en su día.

Desde hace siete años, como ustedes saben, tenemos que prolongar cada seis meses la licencia por no tener la célula de habitabilidad . Al no tener el fin de obras, en el registro de propiedad constan dos parcelas la 10 y 11, dificultando la posibilidad de la prestación del banco para solucionar problemas económicos.
Por lo que pido soluciones inmediatas.

Las buenas palabras del ex alcalde Ramón Orfila han sido: Humo y PTI.

Jaime Rotger Cardona
Son Parc (Es Mercadal)

ALBA agraeix
el suport
Dolores Mir Morlà, com a presidenta de l'Associació de Dones Afectades de Càncer de Mama de Menorca (ALBA) i en nom de totes les sòcies, vol fer arribar el seu agraïment més profund a Kief Portella (piano) Auba Saura (coreògrafa i ballarina) i Bea Navarro (il·luminació i ballarina) per la seva desinteressada col·laboració en la Gala que va tenir lloc al Teatre Principal el dia 17 d'octubre en benefici d'Alba, commemorant així el Dia Internacional del Càncer de Mama.

També donar les gràcies al Teatre Principal, Sa Nostra, Tecnogràfic, NCDC, floristeria Bonsai pel suport i la seva col·laboració.

Volem fer arribar l'agraïment al batle Sr. Vicenç Tur i a l'Ajuntament de Maó, al gerent de l'Hospital Mateu Orfila Sr. Antoni Gómez Arbona per tot el suport que ens ha donat per poder celebrar el dia 19 d'octubre i tots els actes que teníem previstos per la celebració del Dia Internacional del Càncer de Mama.

Finalment agrair a totes les persones que van assistir a la Gala del Teatre Principal, a les què van col·laborar en les taules del carrer i als mitjans de comunicació, perquè entre tots van fer possible que el dia fos un èxit.

Dolores Mir Morlá
presidenta d'ALBA