TW
0

L'escola Mestre Duran i les rates de Coinga
Des que COINGA va marxar de la barriada de Cala en Busquets d'Alaior s'han deixat de tenir problemes derivats de la seva activitat econòmica i n'han començat uns altres per a tots els veïns, inclosos els nostres fills que van a l'escola Mestre Duran.

Els veïns de Cala en Busquets, i especialment els que estan davant l'antiga fàbrica de formatge, ja fa temps que protesten per les molèsties que els ocasionen la gran quantitat de rates que la tenen com a cau. Per altra banda, també s'ha avisat a la policia municipal de la presència de joves dins la fàbrica que van i venen saltant la paret o la valla. Els municipals sempre s'han presentat a les cridades del ciutadans però els problemes continuen i no es veu cap perspectiva de solució i d'aquesta manera les rates es multipliquen i les visites de fillets i adolescents augmenten (amb la perillositat que comporta per l'estat d'abandó en què es troba l'immoble).

Les rates, com diem, lluny de disminuir i mantenir-se a casa seva, es multipliquen i colonitzen tot el seu voltant i ja s'han fet notar a l'escola. No estem xerrant de ratetes presumides amb un floquet i una moneda a la poteta, sinó de rates sardes com a conills que si es veuen acorralades mosseguen i que no semblen gaire higièniques ni saludables. També les podem trobar al parc, al descampat del costat de l'escola i al mig del carrer quan es fa fosc (llocs on també abunden les defecacions de ca)

Què hem de fer els veïns i els pares i mares de l'escola? Sortir amb una granera i perseguir-les? Entrar dins una fàbrica que és una propietat privada per matar-les? Construir una paret més alta i reparar els forats per on entren els joves? Esperar a que les rates s'instal·lin dins les nostres cases i s'asseguin al sofà amb nosaltres com si fossin la nostra mascota?

El que sembla més lògic és que l'Ajuntament obligués als propietaris de l'immoble a eradicar aquesta plaga. Seria apropiat que la cooperativa que ocupava aquest espai i que es va veure tan afavorida per l'Ajuntament d'Alaior al poder instal·lar la seva nova fàbrica sobre un terreny no industrial, derivés l'immoble tal i com se'ns va fer entendre des del moment que es va abandonar, sigui o no propietària del solar de l'antiga fàbrica.

El més normal seria que els nostres polítics es preocupessin més per la salut i la seguretat dels seus ciutadans. De fet, sembla que alguna relació deu tenir l'Ajuntament amb la propietat de l'immoble perquè ocupa unes cotxeries annexes a la fàbrica.

No hauria de ser massa difícil aconseguir el que demanem. Ben segur que aquests dies preelectorals faran que obtinguem una resposta ràpida per part de les nostres autoritats i de tots els candidats a governar-nos. Segur que tindran solucions... esperem que quan siguin dalt la sala recordin que baix d'Alaior, cap a Cala en Porter, hi ha un barri que es diu Cala en Busquets amb una plaga de rates i un edifici en runes que qualsevol dia provocarà una desgràcia. Fins aleshores estarem esperant, amb la companyia desagradable de les rates.

ASSOCIACIÓ DE PARES I MARES D'ALUMNES CEIP MESTRE DURAN
Alaior


La reivindicación
no se acaba
Hace unas semanas Ciudadanos de Menorca se reunió con miembros de la plataforma Centre Viu de Sa Graduada, en la sede del partido en Mahón. En esa reunión, Ciudadanos de Menorca y la citada asociación reafirmaron su firme voluntad de continuar con la reivindicación de mantener la escuela de Sa Graduada en su ubicación actual, en el centro de Mahón.

El hecho de que hayan comenzado las obras del nuevo colegio en la Vía de Ronda, no significa que debamos ni queramos renunciar a intentar mantener un "centre viu", que sea atractivo para que la gente vuelva a vivir o a pensar en vivir en calles como Ses Moreres, Rovellada de Dalt, Rovellada de Baix, S'Arraval, etc.
Efectivamente, mantener un centre viu significa que en el mismo se desarrollen actividades de todo tipo, por supuesto también las educativas. Preservar Sa Graduada allí donde está es imprescindible para conseguir poner fin a la decadencia del centro. Éste será uno de los principales puntos del programa de Ciudadanos para las elecciones de mayo.

CIUDADANOS DE MENORCA
Maó