TW
0

Per vosaltres, exalumnes de La Salle!

Aquest divendres 20 de maig ens vam trobar un centenar d'exalumnes de La Salle al mateix col·legi, per recordar la nostra etapa per l'escola! Va ser un gust poder fer un retrobament en el mateix lloc on vàrem passar la nostra infància.El motiu de trobada era molt simple, reprendre l'esperit lasalià fent una pressa de contacte que pogués ser motiu posterior per a la creació d'espais i temps conjunts per l'oci, és a dir per activitats culturals, esportives, en definitiva, de caire més social. De fet, ja hi ha un grupet d'exalumnes que, mensualment, fan una trobada a l'escola per pensar idees que dinamitzin l'associació. Reunions a les que hi esteu convidats.

Per ara, les propostes van pel camí de fer com a mínim dues reunions anuals; una, per la Immaculada i l'altra, per San Juan Bautista de La Salle, com hem fet en aquesta ocasió.Podem dir que essent la primera ocasió en què ens hem trobat amb un motiu festiu, no ha anat gens malament: ja en som cent. Ara poc a poc, esperem i desitgem que anem augmentant en participació.

La vetllada va ser la mar d'agradable i van haver-hi representants de totes les edats. L'acte es va obrir amb unes paraules del director, el president d'AMPA i l'Hermano Jesús, com a impulsors de l'associació, per desprès donar pas a un sopar de barbacoa, els beneficis de la qual es van destinar a Proideba, l'ONG de l'escola.

Des d'aquí volem agrair la participació de tots els que van assistir a la trobada i la generositat i col·laboració rebuda per part dels nostres distribuïdors: Duchisela, Cobega i Sa Fruiteria.

Per acabar, dir que tots aquells que vulguin formar part de l'associació, poden enviar un mail a l'Hermano Jesús (jesusdiaz@lasallevp.es) en el que incloguin el seu nom i cognoms complets, el seu mail i la promoció a la que pertanyen.
Aprofitem per convidar-vos que formeu part de l'associació i dir-vos que les portes de l'escola estan obertes a vosaltres!

Aida Tena Villalonga
Noemí Carretero Caldentay
Es Castell

Indignada!

Naturalment em dirigeixo a títol personal per mostrar el meu rebuig a la notificació feta per ASCOME titllant d'imatge dolenta per al turisme la que ofereixen els acampats a la Plaça Colón de Maó, ja que perjudica els comerciants de la zona.Benvolgut Sr. Vicente Cajuso, sàpiga que aquesta demostració d'indignació col·lectiva sorgida a partir del 15 de maig, és alguna "cosa" que ni tan sols els que ens identifiquem ens hi sentim còmodes, però estic convençuda que cal ser-hi i no només ser-hi sinó també acceptar tot l'enrenou que comporta el moviment, i no només ser-hi sinó col·laborar amb aquesta "cosa" en construcció les persones que ja fa temps estem fartes de veure com els nostres drets en sanitat, educació, i tot el que representen drets de la ciutadania ja fa més d'una dècada que ens els estan furtant en nom d'una política neoliberal imposada no sabem –o sí que ho sabem– en benefici de què o de qui.

Benvingudes doncs siguin les acampades i les seves assemblees on democràticament es debaten alternatives que ens poden permetre somniar i desitjar una futura societat menys personalista i per tan més constructiva, estalonant en tot moment les accions necessàries per aconseguir els canvis que els acampats proposen, accions i fets que sortosament poc a poc ja s'estan estenent pel nostre continent.Sr. Vicente Cajuso, seria molt interessant que, des de l'associació que vostè representa fes una enquesta preguntant a tots el comerços de Maó, els associats i els no associats d'ASCOME, si estan d'acord amb la nota que vostè va fer pública als mitjans de comunicació de l'illa el dia 27 de maig.

Virgínia Ayuste Floriach
Es Castell

Suport a la participació de la ciutadania

Davant de les mobilitzacions d'arreu del país per una nova manera de fer política i un nou ordre econòmic, volem expressar el seu suport a aquestes mostres de participació activa de la ciutadania.

Des de el Moviment Escolta sempre s'ha promogut la formació de ciutadans crítics i conscients amb la realitat que els envolta i entenem que aquest moviment expressa una crítica contra una situació de retallades socials i malespràctiquespolítiques i econòmiques que vulnera els dretsde la ciutadania. Els infants i joves som el col·lectiu més vulnerable (amb un atur juvenil d'un 42%) i el dret a la manifestació i a la crítica pacífica és quelcom legítim i, fins i tot, necessari, en un moment com aquest.

Lamentemque esvulgui vulnerar aquest dret de manifestació i lamentem que s'estiguin desallotjant alguna plaça a la força i que no es faci a través del diàleg.Finalment, reivindiquem el paper del món de l'associacionisme i de l'escoltisme i el guiatge com a eines de participació i transformació social de dia a dia. Hem estat i som motor de canvi social, i estarem al costat de tots aquells moviments que, pacíficament, reivindiquin i treballin per un millor escenariiper deixar un món millor de com l'hem trobat.

A.E. Àngel Ruiz i Pablo
A.E. Tramuntana
A.E. Sta. Eulària
A.E Sant Bartomeu
A.E. Sant Antoni M. Claret
A.E. Federico Pareja
Escoltes de Menorca

Por una Menorca
con futuro

Queridos políticos o queridos dirigentes de esta maravillosa isla llamada Menorca: Ahora que han accedido al poder o se inicia una nueva etapa, me gustaría saber qué rumbo va a obtener Menorca de cara al futuro, qué tipo de futuro nos espera, el de más restricciones y prohibiciones o el de un futuro de creación de empleo y que cualquier español o extranjero pueda visitarla sin tener que endeudarse por ello.

¿Queremos una isla que tenga 3 meses de temporada o queremos una isla con 6 meses de temporada plena?Que si subvención aquí, que si subvención allá, que si playas sin chiringuitos, que si centro peatonal, que si no puedes ir sin camisa, que si 400 euros de precio de billete solo por visitar Menorca. Solo espero que se den cuenta de que prohibiendo chiringuitos en la playa, centro de los pueblos cerrados al trafico, prohibiendo fumar en los bares, ignorando el precio de vuelos y billetes de barco no vamos a tener una Menorca con futuro.Carecemos y dependemos del turismo, Menorca no tiene autopistas pero sí pagamos los impuestos de las mismas, porque no tener subvenciones para una compañía aérea o compañía naval donde al turista le cueste venir a Menorca lo que un trayecto en autopista de la Península, la Península goza de ese privilegio de libertad de movimiento y nosotros no, y encima tenemos que soportar los precios abusivos de los billetes de acceso a Menorca, con lo que conlleva que ningún turista español desee visitar nuestra isla, y si lo hace lo hace porque le hace mucha ilusión y con la mentalidad de no visitarla más por su alto coste solo en el tema de acceso.

Subvencionando un barco, avión, compañía aérea, compañía naval en el que los trayectos tengan casi un precio simbólico no duden de que Menorca tendría turismo no solo los 6 meses deseados de temporada sino todo el año, con el consiguiente enriquecimiento de la isla y creación de empleo.

Me apena ver el mes de mayo las calas completamente vacías con sus complejos hoteleros sin abrir cuando Menorca siempre fue un destino turístico admirado y muy visitado. Claro que es achacable a la crisis financiera, pero si le añadimos el alto coste de los billetes tanto marítimos como aéreos, menos motivos para visitar Menorca.

Por una Menorca con futuro y no por una Menorca olvidada y al lado del "Titanic".

Carlos Gomis Cordero
Alaior