TW
0

Indignació

És molt trist veure com Menorca sempre es troba en desavantatge respecte les altres illes veïnes. Tenim una precària formació professional. Els menorquins necessitem més oferta i que hi hagi continuïtat amb els cicles formatius, que puguem fer un grau mitjà i continuar després amb un grau superior de la mateixa família professional.Formo part del grup d'estudiants que han estat aquests darrers mesos lluitant per reclamar uns drets: poder gaudir d'una millor formació professional, va estar molt bé la recollida de signatures que vam dur a terme, així vam poder veure tota la gent que dóna el seu suport a aquesta petició.No només hem de lluitar nosaltres, els nostres polítics ens haurien de recolzar i aconseguir per a la gent de Menorca una educació de qualitat. Reconec que actualment estem passant per un mal moment econòmic, però això no és excusa per privar-nos del dret de poder continuar amb els nostres estudis dins de la mateixa família professional, com a mínim es podrien donar facilitats per poder estudiar a distància si no és possible fer-ho de manera presencial, no hi ha dret que ens privin de la possibilitat d'ampliar els nostres estudis .

Som moltes les persones joves i adultes que volem formar-nos i no tothom es pot permetre anar-se'n a estudiar a fora.

Demano al Delegat Territorial d'Educació i als polítics en general que lluitin pels menorquins i que cerquin opcions perquè a Menorca hi hagi una major oferta de cicles formatius, com a mínim la mateixa que a Palma.

Darío Alonso Aradas

Es Castell

Retallades i imposicions lingüístiques

El Claustre de mestres i l'APIMA del CEIP Inspector doctor Comas Camps d'Alaior, vol deixar clara la seva postura referent a les retallades en educació i el canvi de model lingüístic proposat per la conselleria d'Educació i Cultura de les Illes Balears. Respecte a les retallades que tocaran directament dins les aules, creim que l'augment de ràtios i la reducció de mestres interins afectarà molt negativament a l'atenció individualitzada dels alumnes, i sobretot d'aquells fillets i filletes amb necessitats específiques de suport educatiu. La feina realitzada fins ara per aconseguir una bona dinàmica d'estudi i la inclusió de tots els alumnes, siguin quines siguin les seves capacitats i procedències, pot veure's en perill, ja que molts més alumnes dins una aula i pocs mestres per atendre'ls, pot conduir a un desavantatge educatiu i social.

Referent al canvi de model lingüístic que es vol imposar als centres educatius, creim que ja queda palès al Projecte Educatiu de Centre el fet que garantim que els nostres alumnes en acabar l'etapa d'Educació Primària tenguin un domini oral i escrit de les dues llengües oficials de la nostra Comunitat. Així ho feim complir i així ho podem demostrar. Ningú queda aïllat per motius de llengua. Sols faltaria! Aquest model lingüístic que es proposa sí que pot crear segregacions per qüestions de llengua.

Però com és lògic, i així ho recollim en el nostre Projecte Lingüístic actual, la llengua bàsica d'ensenyament i aprenentatge és la pròpia, la del territori, la llengua catalana. El nostre centre ha estat durant molts anys referent lingüístic i pioner en l'ensenyament en català. Tot i ser un poble amb un alt percentatge d'immigració des de fa molts anys, no hi ha hagut mai cap conflicte per qüestions de llengua. Volem continuar aquesta línia de centre. Tenir com a llengua vehicular la nostra pròpia, és un objectiu bàsic per consolidar la pròpia llengua dins el nostre territori, alhora que enriquim els alumnes amb els nostres costums i tradicions. Únicament defensem el que és nostre. Amb "l'expropiació" de la llengua no es juga.

Claustre de mestres i Apima del Ceip Inspector
doctor Comas Camps

Alaior

Jo estaré amb els "perro-flautes"

El dia 12 i el dia 15 de maig, sortiré al carrer recolzant les protestes dels denominats "perro-flautes" , i no saben el favor que van fer els que així els van denominar despectivament doncs immediatament van aconseguir que el qualificatiu no només els fos favorable sinó també recurrent i imitat per altres col·lectius. El dia 12 i el dia 15 de maig, sortiré al carrer doncs no vull quedar-me a casa esperant amb impaciència que aquesta marea humana denominada 15M, sigui la que faci la feina sense comptar amb mi per intentar aconseguir aturar les pràctiques neoliberals que soterren els drets de poder viure en una societat igualitària tant en drets com en condicions.El dia 12 i el dia 15 de maig, també aniré a la convocatòria del 15M que més a prop tingui per d'alguna manera celebrar l' any de la seva existència arreu de l'estat i gairebé del planeta tot essent ben conscient del que aquesta criatura ha aconseguit en el sentit de veure com els mitjans de comunicació, premsa, radio i TV (aquest diari últimament és un bon exemple), sovint son portadors d'opinions carregades de raons que ens fan veure que anem sobrats per exigir a la classe política de torn els drets adquirits que ens estan furtant. El dia 12 i el dia 15 de maig, a casa o al carrer, tant de bo ens facin ser més conscients de què, si ens ho proposem, cadascú pot ser un bon pal del paller que faci caure la prepotència obscena del que s'anomena dictadura dels mercats financers.

El dia 12 i el dia 15 de maig, -mal que els hi pesi a alguns- de ben segur que a tot el planeta enfortiran els propers dies reivindicatius que ens calguin.

Virgínia Ayuste Floriach
Es Castell