TW
0

Salvar l'escola pública

Hem començat un nou curs escolar i l'hem començat tal i com el vam acabar: retallades en programes educatius, pràctica desaparició de l'estructura de formació, augment de ràtios...i el que és pitjor, un evident menyspreu de la funció docent.Per tot això, les professores i els professors del CEIP Joan Benejam ens reafirmam amb el nostre compromís amb un ensenyament públic de qualitat, a la vegada que seguirem manifestant la nostra protesta cada dimecres a les 14 hores amb una cassolada a les portes del col·legi. Esperem que entre tots puguem salvar l'escola pública.

Professores i professors
del CEIP Joan Benejam

Ciutadella

Aclaración sobrela Inspección Técnica de Edificios

Las declaraciones que aparecen hoy en el diario "Menorca" de D. Ramón Sampol, teniente de alcalde de Urbanismo, en el sentido de que hay una mujer que se hace pasar por técnico municipal ofreciendo el servicio de inspección técnica de edificios, no se ajustan a la verdad. Si bien es posible que algún propietario lo haya entendido mal, y el señor regidor tenga razón en sus manifestaciones.Una mujer colaboradora del centro de Inspección y Trámites, S.L. ha ofrecido y ofrece los servicios de inspección técnica para concertar cita entre el propietario y el arquitecto o arquitecto técnico, lo cual resulta estar amparado por la Ley Omnibus, que permite la intermediación, en este caso, entre los propietarios y los técnicos colegiados. Esta mujer ha entregado unas tarjetas en las que no dice nada de que la haya enviado el Ayuntamiento.Esta mujer jamás ha dicho que la envía el Ayuntamiento. En otra nota de prensa que el Consistorio ha enviado a los medios de comunicación, nos sorprende alguna incoherencia. Por ejemplo: Que el Ayuntamiento no ha designado a nadie para esos trabajos es demasiado evidente, lo contrario sería un delito. El único medio de comunicación de esta Ley no son las cartas que pueda enviar el Consistorio sino la misma Ordenanza publicada en el BOIB nº 50 del día 7 de abril de 2012. Y por ello las cartas que pueda enviar el Ayuntamiento son mera cortesía, ya que el desconocimiento de la Ley no exime a nadie de su cumplimiento.

Y por último decir que sí, que en todo caso es el propietario quien puede elegir al técnico que desee, y que el regidor no puede poner problemas a los técnicos que ofrecen este servicio, sea personalmente o a través de una mujer, en este caso.

PEDRO TUGORES PONS
Administrador del Centro
de Inspección y Trámites S.L.
Palma de Mallorca

¿La independencia, por corazón o por la situación económica actual?

Es difícil interpretar las causas que llevaron a cientos de miles de catalanes a salir a la calle de una forma tan masiva como solo lo habían hecho en la Diada de 1977, tras recuperar la libertad. Me atrevo a afirmar que la clave estuvo en la pésima situación económica que atraviesa Cataluña, ahogada por sus deudas y víctima de la gestión de sus propios gobiernos. No creo que el recorte dado por el Tribunal Constitucional al Estatut motive especialmente a los catalanes, ya que una gran parte de ellos se abstuvieron de votarlo en referéndum. La deuda de 42.000 millones de euros, el cierre de hospitales, la rebaja de los sueldos de los funcionarios ha servido de llama para prender la hoguera nacionalista echando la culpa a España de todos sus males. En la mente del catalán medio, España juega el mismo papel para Cataluña que la Unión Europea para Grecia, así que lo mejor es romper el vínculo. Declarada la independencia, y con el cien por cien de los impuestos en sus manos, se puede soñar una vida colectiva feliz.Pero los catalanes tendrán que asumir todo lo negativo que conllevará esta futura independencia, estar en cola de Europa, no se podrán integrar en la UE, según un diputado de Esquerra republicana, dijo: "esteim convençuts que un tant per cent molt elevat d'empreses sortiran de Catalunya", esto quiere decir tener más parados, y deterioro elevado del PIB y de la desaparición de su (poca) riqueza que aún deben de poseer.Catalanes, debo decir que el desafío nacionalista exige una respuesta decidida con la Constitución en la mano.

Dani Prats Florit
Ciutadella

En temps de foscor: Llum

La Fundación Vicente Ferrer-Menorca, també ens volem unir amb la nostra llum, a l'acte que el Fons Menorquí de Cooperació ha organitzat per aquest dissabte.

I ho farem perquè estem convençuts que amb temps de foscor hem de donar, més que mai, un raig de llum intens i segur.

Moltes petites flames juntes aconseguiran crear un gran cercle de claror, d'esperança, de força i d'energia per fer front, de la forma més coherent, contundent i ètica, a les dificultats que, en aquests moments, ens envolten a nivell global.

Ja fa prop de 20 anys que el Fons Menorquí això ho te clar. Les situacions de necessitat de les comunitats més desfavorides, moltes d'elles, en una crisi estructural, política i econòmica quasi històrica, han estat i són el motor per no aturar mai de fer feina. Mentre hi hagi tants milers de persones, a tants indrets, sense dret ni possibilitats de cobrir les seves necessitats bàsiques (menjar, aigua potable, sanitat, habitatge, educació, sanejament...) el Fons continuarà treballant.

El Fons Menorquí de Cooperació, entitat d'entitats, amb una estructura tan peculiar que ens fa únics arreu de l'estat espanyol, (formada per tota l'administració pública de l'illa i per les entitats de cooperació i solidaritat) ha aconseguit -en dues dècades- actuar a molts països des de tres grans eixos: emergències, projectes de cooperació pel desenvolupament i sensibilització de la població menorquina en matèria de valors humans...

Són moltes les persones, polítics, entitats socials, ONGD, voluntaris, tècnics que han format part d'aquest gran equip humà i professional que ha perseguit, per damunt de tot: la justícia i l'equitat entre pobles; el treball incansable pel foment de la solidaritat i la cooperació; el respecte per les diferències i la diversitat entre cultures; la perseverança per aconseguir la sobirania dels pobles i dels governs locals especialment del Sud; l'educació en valors i pel desenvolupament a les escoles menorquines, la cerca d'alternatives davant les situacions de crisi ...

Les dificultats i entrebancs no han estat pocs al llarg de la seva història, però amb tot i això, les accions, els projectes, els esforços tècnics, de planificació i financers han estat i són incomptables, perquè, independentment de la conjuntura a Menorca, del color polític, de la situació econòmica del moment, tots els membres del Fons, junts i fermes, apostam, per l'eradicació de la pobresa. La nostra ajuda que ha de continuar arribant a les comunitats amb les que fem feina i que, per ells, resulta imprescindible, significa la diferència crua i tangible entre: vida o mort, salut o malaltia, analfabetisme o coneixements, sobreviure en la misèria més radical o tenir una possibilitat de sortir-ne...

Creiem positivament que si continuam unint els nostres esforços, les nostres capacitats, els coneixements, la voluntat i l'experiència, les petites flames individuals, juntes, en faran una de tant potent que ens enfortirà encara més, com a poble solidari que som; una illa petita amb uns grans valors i unes prioritats clares amb els que estan molt pitjor que noltros. Aquest gest de llum reafirma aquest tarannà de consens, entre les diferents forces i agents socials, que ens identifica i ens fa únics. Un motiu més d'orgull de formar part d'aquesta Menorca, coherent i compromesa amb la justícia social global.

Tan de bo la Llum del Fons, aquest cap de setmana, sigui tan forta que ens renovi a tothom i que ens alliberi de la foscor que ara pretén envoltar-nos i que tenim clar que no ho farà si romanem junts. Entre totes i tots ho aconseguirem! Ens vegem dissabte a Es Mercadal, més que mai.

Fundación Vicente Ferrer
Menorca