TW
0

Una acusació greu i que hauria de ser demostrada

En un escrit publicat darrerament en el 'Menorca', l'autor parla de mi. Li agraesc la propaganda que de fet em fa -prescindint d'allò que el pot motivar a parlar de la meva persona-. M'agradaria que tal escrit contribuís a fer que els meus articles en 'Es Diari' aconsegueixin algun lector més. Els qui escrivim volem, com és lògic, que ens llegeixin, i com més lectors tenim, més contents esteim. Jo, des que em vaig jubilar, ara fa vuit anys, col·labor amb 'Es Diari', que té l'amabilitat d'anar-me publicant els articles, cartes i narracions que li vaig enviant.

A l'escrit de què parl se'm presenta com a funcionari de la Generalitat. És ver: des de l'aparició de l'actual democràcia i de l'estat de les autonomies els professors amb oposicions guanyades que treballàvem a Catalunya ens vam convertir –igual que tants metges, desadores, personal administratiu, etc.- en funcionaris de la Generalitat.L'autor de l'escrit que coment em presenta d'aquesta manera: "Durant anys molts dels escrits del Sr. Saura han incidit i han provat de ridiculitzar la defensa de tot el més nostro (la nostra forma de rallar i escriure)". És una acusació greu, que hauria de ser demostrada (Què vaig escriure d'ofensiu? I quin dia? I en quin diari?). Jo, que conserv al disc dur de l'ordinador tot el que m'ha publicat la premsa menorquina durant aquests vuit anys que hi duc col·laborant, no hi veig absolutament res que pugui ser ofensiu per a nosaltres els menorquins, comunitat a la qual tenc la satisfacció de pertànyer, encara que bona part de la meva vida hagi transcorregut fora de l'Illa.

Eladi Saura
Barcelona

Els horaris i Ciutadella Vella

Des de l'Associació de Veïns Ciutadella Vella volem fer pública la nostra opinió sobre la nova ordenança d'horaris.

Segons el document aprovat al darrer ple municipal, al nucli antic de Ciutadella una cafeteria podrà estar oberta fins a les dues i mitja de sa matinada i reobrir a les set des matí. Podrà tenir la terrassa muntada fins a una hora abans de tancar.Açò vol dir, que a un carrer com, per exemple, Ses Andrones, algú pot instal·lar un bar, amb les molèsties normals que provocaria als veïns, posar una terrassa i ningú no podria gaudir del seu dret al descans fins les dues i mitja de la matinada. Una ordenança ho impediria. Menys de cinc hores més tard el local en qüestió podria reobrir el negoci i muntar la terrassa.Consideram que amb aquestes condicions, el barri quedaria condemnat a convertir-se, en pocs anys, en una zona de bars i restaurants en la que no s'hi podria viure. Podem prendre com exemple la Plaça Nova, la Placeta des Be a Ses Voltes o la Placeta de Sant Pere, on ja no hi viu quasi ningú i qui ho fa pateix les greus molèsties generades pels establiments de la zona.

Per un moment imagineu tots el que passaria si a dos o tres metres de l'enfront de ca vostra, o en el replà de la escala del vostre bloc de pisos, o a dins la parcel·la del vostre xalet, algú hi posa un bar. Cada dia a les set, posa la terrassa i obre el local, i el té obert fins les dues i mitja de la matinada. Quant i com dormiríeu? Quan descansaríeu? Quan podríeu seure a la fresca amb calma? O gaudiríeu d'un llibre o d'una pel·lícula?

Exactament açò és el que està començant a passar al nostre barri. Els carrers no fan més de tres metres d'ample en molts casos, molts són com els replans de les escales d'un bloc de pisos als quals hi ha els accessos directes a vàries vivendes, moltes de les placetes no són més grosses que la parcel·la d'un xalet.

Trobam que és excessiu deixar que els locals del barri antic estiguin oberts fins tan tard i trobam inadmissible permetre que ho faixin les terrasses.

Sabem, i sempre hem dit que s'ha de trobar l'equilibri entre els residents i els comerciants, però amb mesures com aquestes la balança sempre tomba cap la mateixa banda. Cada vegada hi ha menys residents al casc antic i cada vegada hi ha més metres ocupats amb terrasses, bars oberts més hores...

Si no es comença ja a fomentar i a ajudar a que la gent torni a viure al nucli antic, en pocs anys s'haurà convertit en un barri buit i abandonat. Tots, també els bars, hi perdrem.

Associació de Veïns
Ciutadella Vella

La reforma de la Escola Sa Graduada, una realidad. El próximo reto: la Escola d'Adults

7 de noviembre de 2012.- Tras muchos años de demandas y peticiones, el Partido Popular ha conseguido el consenso y la partida presupuestaria suficiente para que la reforma de la Escola Sa Graduada de Mahón sea una realidad.

El Govern balear se ha comprometido a destinar una inversión de más de dos millones de euros para reformar y adecuar un centro emblemático de nuestra ciudad. El próximo verano empezarán las obras para que de cara al curso 2013-2014 los alumnos de Sa Graduada ya puedan hacer uso de unas instalaciones modernas, accesibles, totalmente equipadas y adaptadas a las nuevas necesidades de profesores y alumnos.Un proyecto que ha nacido del consenso entre Govern, Ayuntamiento de Mahón, profesorado y Asociación de Padres y Madres de Alumnos de Sa Graduada, y que da respuesta a una demanda de los ciudadanos de Mahón durante mucho tiempo.

La Escola Sa Graduada es el colegio público más antiguo de Mahón. El Partido Popular ha reivindicando siempre la necesidad de reformar un centro casi centenario que guarda un importante valor histórico y de identidad para la ciudad. El Ayuntamiento de Mahón ha trabajado desde el inicio de legislatura para conseguir la financiación necesaria y llevar a cabo una reforma prioritaria para la ciudad. Tras el anuncio del Govern balear, se cumple además con una promesa electoral del PP en las últimas elecciones municipales y autonómicas.

Durante el tiempo que dure la reforma, los alumnos de Sa Graduada serán trasladados al CEIP Maria Lluïsa Serra, un centro que se inauguró el pasado mes de septiembre, 33 años después de la construcción del último colegio. Por lo que en cuestión de dos años Mahón contará con dos centros perfectamente equipados y actualizados a los nuevos tiempos, lo que significa una importante mejora de los servicios y de las infraestructuras educativas.

Desde el PP Mahón se seguirá trabajando para mejorar y ofrecer un servicio adecuado a todos los ciudadanos. Ahora el próximo reto que ya se ha planteado al Govern en distintas reuniones es la construcción de la nueva Escola d'Adults, un proyecto que está en camino y que también buscará el consenso de todos los sectores implicados.

Simón Gornés
Presidente del PP Mahón