TW
0

Campanya per un ADSL a tota velocitat as Castell

Des de fa temps l'Associació de veïns des Castell du a terme la campanya "Per un adsl a tota velocitat" per aconseguir la necessària millora de la connexió d'internet en el nostre poble des Castell.De moment hem realitzat les següents actuacions:Recollida de signatures (aproximadament unes 1000)Lliurament de les signatures i entrevista amb l'alcalde per comunicar-li les nostres reivindicacions.

A part de les mancances que patim tots els ciutadans, es va ressaltar el problema existent a l'IB-Salud de Menorca amb la gestió de les targes sanitàries de tots els ciutadans de l'illa, que es fa des de les instal·lacions ubicades a la Unitat sanitària des Castell. També es va parlar de les dificultats que es troben a l'escola Àngel Ruiz i Pablo quan volen utilitzar internet amb els alumnes i finalment, vam destacar les mancances que tenen les urbanitzacions.

L'alcalde ens va donar la raó, va oferir la seva col·laboració i es va comprometre a donar-nos una resposta en la propera reunió de participació ciutadana.

També es van lliurar les signatures i un escrit als responsables a Palma de l'empresa "Telefónica-Movistar"

De moment no hem rebut cap resposta i fa prop d'un mes que ho vàrem enviar.
Reunió al Consell Insular de Menorca, amb la consellera de Serveis Generals, treball i innovació, Sra Pilar Pons Faner, que ja estava assabentada de la situació i igualment va oferir la seva col·laboració i concretament la seva mediació amb la companyia Telefònica-Movistar, per trobar la millor solució.

I així estem, esperant, com gairebé sempre, una resposta.

Junta Directiva de l'Associació de Veïns des Castell

Societat menorquina retrobem el nostre rumb

Si cada un de nosaltres vol el mateix per a la nostra illa: que segueixi sent un paradís natural; platges meravelloses, aigües cristal·lines, zones verdes, barrancs humits i cases blanques, on tan nosaltres com el turisme pugui xalar d'elles, per què ens quedem a les nostres cases i no ens alcem junts per conservar-la? Ens quedem a casa aferrats a la por i en la impotència? Por a defensar les nostres ideologies per si hi hagués conseqüències, impotència quan els mitjans de comunicació informen de desgràcies d'altres llocs als quals no podem arribar. Són dues actituds que ens han ficat per mantenir-nos al marge perquè, callats i obedients, poden fer i desfer com els convingui.Ens han demostrat que no importa de quin costat siguin els que dirigeixen, porten molts anys fent el que més els hi convé i mentre nosaltres estem encarats defensant a un grup o a un altre, ells aprofiten per fer-nos més esclaus del seus propòsits. Potser jo no ho he viscut gaire temps, una generació anterior ho recordarà millor; abans, interactuàvem més entre veïns, amb la família, quan sortíem a comprar en els petits comerços, grups d'amics quedàvem a romandre els caps de setmana a les casetes, etc. Aquesta convivència permetia saber que hi havia més gent amb les mateixes inquietuds, no ens sentíem sols i era més fàcil que la gent s'agrupés per una mateixa causa.Amb això vinc a dir, que si tornem a crear els vincles amb la gent que ens envolta veurem que tots estem en el mateix vaixell, que tenim objectius similars i que en el fons tots estimem el que tenim. Com a illencs sabem que en un vaixell cada un té una funció, si algú es baixa o deixa de fer la funció, es desestabilitza i perd eficiència. Cada un de nosaltres formem part de la societat menorquina i necessitem tornar a trobar el rumb a seguir.

Una gran part de la població menorquina vivim del turisme; les aigües turqueses i les platges verges, la gastronomia marinera coneguda per a tots els visitants, les carreteres amb paret seca que fan de Menorca un paisatge únic, entre moltes altres coses, són el que més atrau i captiva a la gent. Cada illa té un encant; Menorca enamora a la gent per la simbiosis entre naturalesa i els seus habitants, la proximitat en la que vivim tots els menorquins amb la natura i el mar, i com no, el calmat ritme de vida envejat per a molts.
Estem veient com molta gent de ciutat torna als pobles per tornar a connectar amb la natura, retrobar els ritmes naturals com feien els nostres avis. De veritat volem deixar que ens prenguin això de Menorca? Un cop fet no hi ha volta enrere. Ens hauríem de prendre un moment , deixar-nos sentir profundament i preguntar-nos: què volem per a nosaltres i per a les pròximes generacions? Ciutats n'hi han moltes, Menorca només una, conservar-la depèn de nosaltres.

Cristina Triay Pons
Alaior

Aclariment sobre una proposta

Davant la notícia publicada el passat dia 19 de març en el diari "Menorca", on s'informava que l'Ajuntament des Migjorn Gran plantejaria l'aprovació de l'ús restringit i controlat d'algunes platges per part de propietaris de gossos i cavalls durant la temporada estival. Des del Club Agility Migjorn, volem esclarir públicament que, malgrat consideram una molt bona iniciativa la plantejada per l'Ajuntament, aquesta no ha estat motivada per cap petició formal sorgida del nostre club, tal i com es va fer públic. Consideram que no està al nostre abast realizar peticions d'aquesta índole, malgrat siguin beneficioses per als nostres interessos. Però el que sí està en les nostres mans, és intentar conscienciar i educar de cada vegada a més propietaris, a fi d'aconseguir promoure progressivament el comportament cívic i responsable que requereix la tinença de qualsevol mascota; a fi de que qualque dia aquestes iniciatives puguin sorgir amb més freqüència i amb la més àmplia acceptació. I amb aquesta filosofia seguirem fent feina.

Club Agility Migjorn
Es Migjorn Gran