TW

Han començat a les escoles el nou curs, amb les piles ben carregades i la il·lusió de pares, professors i alumnes, esperant i desitjant que aquest curs sigui menys conflictiu que els anteriors. Molta gent de la comunitat educativa es va sentir alleugerida amb la suspensió judicial del molt qüestionat TIL i la fulminant destitució de la consellera d'Educació del Govern Balear. Però no perdem de vista que el Govern no ha canviat i manté el mateix criteri educatiu, seguint el mateix pla, mateixes retallades, menys professionals i reducció pressupostària.

La nova consellera diu que vol fer ponts de diàleg, però la situació segueix igual de confosa, el Govern actua amb la mateixa prepotència i sempre reivindicant la ja llunyana majoria absoluta de fa més de tres anys. Confiem que qualque cosa millori aquest any, en el tema educatiu.

Les entitats socioculturals ja estan en marxa per omplir d'activitats el nou curs, amb actuacions diverses que faran avançar el nivell participatiu de la nostra societat. Benvinguda sia la participació activa dins les associacions!

Ara el tema capital aquests pròxims set o vuit mesos són les eleccions locals i autonòmiques. Serà al final del pròxim mes de maig que recollirem el resultat d'unes eleccions i esperem que doni un tomb de caire vertaderament progressista a les nostres institucions locals, insulars i autonòmiques.

Els partits i agrupacions polítiques tenen la tasca de recerca i confecció de les respectives candidatures amb persones ben disposades, il·lusionades i capacitades, portant uns programes realistes i a l'hora carregats d'audàcia imaginativa, que fomentin la participació activa de la majoria de ciutadans.

Amb aquesta legislatura, que sortosament acabem, hem reculat i no poc en sanitat, cultura, educació i en qualitat democràtica, i també s'ha rebaixat molt la cobertura a la dependència. La majoria de ciutadans són més pobres avui que fa tres anys, petites empreses i autònoms tenen serioses dificultats per sobreviure. Encara que el Govern digui que l'economia va millorant, millora sols per les grans corporacions i els de més poder adquisitiu. En la situació domèstica seguim amb les dificultats angunioses i de vegades desesperants.

Pens que la prioritat per l'esquerra, o centre esquerra, és guanyar les eleccions, no per revenja ni per enaltir la formació guanyadora: la causa i l'objectiu principal han de ser unes bones pràctiques polítiques dins de les diferents institucions i que se recuperin les aportacions de la cobertura pública que fa pocs anys teníem en sanitat, educació i altres àrees tan desateses actualment.

Veiem el creixent desprestigi de molts de polítics i el suposat lladronici de diferents imputats. Malgrat la negativa situació actual, hem d'estar il·lusionats i entrar de manera efectiva en la feina política i fer d'aquesta una activitat honrada i eficient que ajudi a resoldre els problemes que pateix la ciutadania.

El repte és prou important per treballar amb constància i il·lusió, contribuir a una nova regeneració eficaç i més girada als problemes quotidians que tenim avui dia dins la nostra societat. Esperem que els propers programes electorals siguin més realistes, no enlluernin a la gent i optem majoritàriament sense por ni prejudicis per un canvi real en la política.