TW

Els i les socialistes menorquins volem donar l'enhorabona als guardonats pels premis Ramon Llull i a les seves famílies. En especial volem reconèixer els mèrits i donar les gràcies a les persones i entitat de Menorca que han rebut aquest reconeixement.

A Alaior i a tot Menorca sempre es recordarà a la figura de Bernat Pons Casals, veí estimat i empresari de la indústria metal·lúrgica qui, a partir de la feina ben feta, va convertir Metalúrgia Pons en una de les empreses europees de major projecció en la fabricació de frontisses, amb una potent capacitat d'exportació. Però també se'l té ben present per la seva vinculació amb el futbol, amb el CE Alaior, del qui fou jugador i president, i amb l'Associació Històrica del Futbol Menorquí, entitat que també va presidir en el tram final de la seva vida. Ben merescut aquest reconeixement a títol pòstum.

Una altra persona que també s'ha ben merescut el Premi Ramon Llull és el glossador ciutadellenc Miquel Ametller Caules. La seva implicació i la seva constància respecte de la glosa menorquina, amb la creació de l'Associació Soca de Mots, ha permès mantenir aquesta tradicional expressió artística. Avui dia tant els joves glossadors que li van prenent el relleu com aquells qui gaudim de la identitat cultural de Menorca li hem de donar les gràcies. El Premi Ramon Llull només és una part d'aquest agraïment.

De la mateixa manera el Ramon Llull també és només un pessic del reconeixement que es mereix la nostra companya i amiga Elvira Badia. Sempre en primera línia en l'àmbit educatiu, n'Elvira s'ha significat pel seu total compromís amb una educació pública i de qualitat, font d'igualtat d'oportunitats. Ho ha fet tant des de l'àmbit professional com a professora, directora d'institut i inspectora educativa, com des del seu vessant més polític. Els qui hem fet feina amb ella, tant sigui en la trajectòria professional com en la política, sempre l'hem tingut com un referent per la seva capacitat de treball i la seva voluntat de donar resposta als qui més dificultats pateixen. Gràcies Elvira.

Un agraïment a la tasca duta a terme que els Premis Ramon Llull d'enguany han fet extensiu, i ben merescudament, al Grup Filharmònic de l'Ateneu de Maó. L'any que es compleix el centenari del seu naixement com una petita agrupació de cambra és de justícia fer-li aquest reconeixement, ja que és un dels pilars que han aconseguit sostenir i ampliar el ric teixit musical i cultural tant de Maó com de Menorca. Més d'un milenar de concerts els avalen... i els que vindran.

En definitiva, simplement unes línies de la família socialista per agrair el compromís amb Menorca d'aquests guardonats amb el Premi Ramon Llull. Gràcies, sou un exemple per a nosaltres!