TW

És estiu i vivint a Menorca no vaig a la platja, carreteres plenes i conductors que no recorden que estan de vacances, cues per aparcar, sorra saturada d'ombrel·les... En fi! Ja se sap.

Però tinc dues nebodes que els agrada anar a banyar-se amb la cussa i només a Sant Tomàs està permès, a partir de les 19 hores, així que per complaure-les vaig acceptar anar-hi. Era un capvespre de la primera setmana de setembre i tot i així l'aparcament era gairebé ple de cotxos; i la llarga línia de platja, de gent. Sempre anem amb bossa per emportar-nos les deixalles nostres i la dels altres, de manera que vam recollir vuit ampolles de quinto de cervesa, quatre ampolles grans de plàstic, diversos embalums de xocolatines, varies bosses de plàstic... I no segueixo.

Llegeixo i quedo atònita que en aquest indret, naturalesa valuosa, s'ha donat vist i plau a construir un complex hoteler de luxe per a més de 329 places!

Potser qui paga molt fa menys brutícia? És potser que els doblers que generi seran per a protegir la Reserva de la Biosfera? Menorca vol ser un Benidorm?

Sí, ja ho sé, l'Ajuntament des Migjorn Gran tindrà més plenes les arques. I? De ben segur que hi ha d'altres maneres d'omplir-les sense contribuir a la massificació poc sostenible del turisme de sol i platja.

No vull ser correcta, només estim l'Illa.

Yris Juncadella Blasco
Sant Lluís