TW

Des de la Sindicatura de greuges de Menorca, a la qual està adherit l’Ajuntament des Castell, el volem felicitar pel camí ja realitzat i, al mateix temps, encoratjar-lo a continuar treballant per la transparència i el bon govern.

Segons el rànquing de transparència que elabora la Plataforma DYNTRA, Es Castell ja és el cinquè municipi més transparent de les Illes Balears.

DYNTRA és una Plataforma col·laborativa que analitza la informació publica de les administracions de l’Estat Espanyol a través de 162 indicadors agrupats en diferents categories, com: càrrecs electes i personal, organització i patrimoni, normes i institucions, planificació i organització...

Es Castell compleix en el 57,79% dels indicadors marcats. La batlessa, Joana Escandell, ha remarcat que, «aquest rànquing de transparència demostra que, des de l’Ajuntament estem compromesos amb la transparència, perquè volem atracar la gestió municipal als vesins i vesines des Castell».

En la mateixa línia volem reconèixer els ajuntaments de Ciutadella i Maó què, amb el compliment d’un 85,19% i un 83,33% dels indicadors, es situen en el segon i tercer lloc respectivament de municipis més transparents de les Balears, només superats per l’Ajuntament de Sta. Eulàlia del Riu, d’Eivissa.

Pel que fa al CIM, valorat dins el grup de governs provincials i insulars, amb un compliment dels indicadors de 48,95%, que el situa en el lloc 35 del rànquig. Tot i valorar positivament la seva implicació l’exhortam a ajustar més les seves    actuacions als objectius marcats amb l’esperit de millora contínua.