TW
0

Això era quan era quan un grup de gossos anaven pel carrer major del seu poble, quan la més petita de tots ells, de nom Neu, va veure i va ensenyar a les seves amigues, un pòster que deia:

"Acaba d'arribar el Circ dels sentiments. Tots els sentiments, tots els gossos, junts per primer cop en un circ ambulant. Preus econòmics per grups de gossos, per gossets menors de 12 mesos i per escoles canines".


Hui, com va botar na Neu i les seves amigues, tot dient:

- Mireu, mare, ha arribat el circ, ha arribat el circ!!!!

I la mare de na Neu tota seriota, que li diu:

- Hui, Neu, no sé si podrem anar-hi, deu ser molt car".

- Oh, va, va, anem-hi, que serà molt divertit.

I en Leo, la parella actual de la Fibi, la mare de na Neu, que li diu:

- Vols dir, gosseta meva, que no podem fer un esforç i anar-hi?

- Ei, mireu, - va dir en Lleig, que era el gos més gran de tots ells, pare de na Fibi i per tant, avi de na Neu - a aquests els conec jo, de quan treballava a l'ajuntament. Segur que em donaren entrades!!

- Visca, visca, visca l'avi!! - cridaven totes exaltades na Neu, la seva amigueta Laika i Na Lluna, la seva cosina germana - Tots hi anirem!!!

Al final, fins i tot na Fibi va comentar amb na Pirena, mare de na Laika, i en Black, germà d'en Leo i pare de na Lluna.

- Podem quedar per dissabte capvespre, a veure que us sembla.

I totes els hi va anar de perles. En Lleig va fer una trucada canina als seus amics de l'ajuntament i aquests els hi van confirmar que no hi havia problemes, que podrien disposar de 10 entrades a bon preu en una tribuna a primera línia, davant per davant dels gossos artistes del Circ dels Sentiments.

Així que ja tenim a na Neu i na Lluna, amb les seves gosses mares na Fibi, Pirena i na Laika i el seu gos pare, en Black, i la parella de na Fibi, en Leo i la seva amiga Fosca - que semblava anava darrera d'en Black, els dos ben negres eren de pèl!! - acompanyats per en Lleig i na Blanqueta, avis de na Neu.

Quina emoció!! Tenien el pel tot ben de punta, quan estirats a sobre dels seus coixins, a la tribuna, les tres gossetes van sentir com l'orquestra canina va anunciar, amb els seus udols corresponents, que començava l'actuació i les llums de la carpa es van apagar. Ni gosaven respirar, de tan nervioses i excitades que estaven!!

Un focus ben rodó va il·luminar el centre de la pista, i allà, com sortit del no res, es va veure el gos presentador, amb un vestit de cerimònies negre, amb barret de copa i tot, dient altiu.

"Gossos i gosses, gossetes i gossets, comença el Circ dels Sentiments. Aquí, a la pista, els artistes canins més meravellosos i sorprenents, admirats en tots els continents per la seva mestria, us mostraren tots els sentiments canins!!! Estigueu ben atents, estimat públic, és un espectacle colpidor i esbalaïdor!!

I diu qui ho sap que realment tenia molta raó, va ser un espectacle mai vist en un circ.
- Per començar, aquí teniu el terrible gos Dòberman, seguia el presentador-. Mireu-li, mireu-li els ullals, no sentiu una por intensa???

Les tres gossetes tremolaven, quan el dòberman se'ls apropava i els hi ensenyava totes les dents, amb la boca ben oberta i lladrant de manera furiosa. Uf, realment, això era ben bé la por en estat pur!!!!

Desprès de fer un parell de voltes a la pista, el dòberman va saludar de manera molt amable a tot el públic, que va esclatar amb un reguitzell de lladrucs d'aprovació i reconeixement. Tothom havia passat una por enorme, doncs semblava tal que se'ls tirava a sobre i els agafaria el coll amb els seus ullals terriblement esmolats!!

Va tornar a quedar tot a les fosques, i el mateix focus va tornar a il·luminar el centre de la pista, on el mateix presentador començà amb la presentació de la segona actuació.
- Ara, amable i respectable públic caní, tindreu la segona actuació, com el dia i la nit, desprès de la por, vindrà l'amor. I que millor que l'amor en essència, l'amor matern, únic, primari, universal, simplement, pur i clar, absolut i incondicional. Amb tots vostès, la mateixa gossa Dòberman que abans us havia fet tanta por, ara us mostrarà l'aspecte més caní i amorós de l'ànima de tots nosaltres. Ella i els seus 8 cadells!!!

Oh, quins sentiments més macos van anar escampant-se per tot el públic. Fins i tot, a algunes gosses i també alguns gossos se'ls van omplir els ulls de llàgrimes, al veure aquells cadellets jugant i mamant de la seva mare, que tranquil·la i amorosa, els hi deixava fer.

Les nostres amiguetes gossetes estaven ben emocionades, totes elles s'abraçaven i es llepaven la cara, plenes de sentiments amorosos.

Al poc, es van tornar a apagar les llums i els focus de la pista, i altre cop, el focus central va il·luminar al mateix presentador, començant aquest amb la seva xerrameca de nou
- Aquests dos són els sentiments bàsics, essencials, que tots els esser vius som capaços de sentir. Tots els altres, que ara us anirem presentant, són simplement combinacions d'aquests dos.... Tots els gossos i les gosses sentim por i amor, aquests sentiments els tenim dins dels nostres cors ja al néixer. I sols nosaltres decidim que fem amb ells, si ens deixem endur per la por, o ens deixem endur per l'amor. Ara, tingueu ben clar, la por no fa amics.

Aquestes paraules són les que més li van quedar dins del cap i del cor de la nostra amiga Neu. Van venir més actuacions canines, diferents races feien riure o plorar, moltes altres actuacions que, com va dir el presentador, a na Neu li van semblar mescles dels dos sentiments bàsics, La por i l'amor. Al sortir del circ, na Neu tenia molt clar que preferia relacionar-se amb els altres cans amb Amor i no amb la Por, l'amistat era per a ella un valor absolut.

---
I, si voleu fer-me cas, jo crec que aquesta és una veritat de les més bones.... o tal vegada, de les més boniques.

---
P. D. Aquests contes neixen a partir de tres paraules que un infant escull lliurement.

---
gaudimambcontes@gmail.com