TW
0

Freund Lothar, ja has marxat. Qualque vegada em vas dir que no sabies fins on arribaries con mi medio corazón, i has arribat fins un dia radiant del mes de juny, un dia en el qual la Menorca que estimaves es mostrava amb l'exuberància de la primavera plena, amb la gràcia d'abans de l'arribada dels turistes en massa. M'he sentit content de conèixer-te. Això ha estat durant aquests darrers anys, principalment durant el pas per la conselleria de Cultura, on tu et presentaves amb els teus projectes d'edicions molt especials.

No sé si vas sentir-te mai satisfet de l'ajuda que vas rebre, eres prou llest per saber fins on podíem arribar uns i altres. Com tants d'altres creadors, mai no vas aposentar-te en el sistema i per això vas poder crear al teu aire i risc. De la relació que vam tenir llavors guard bona memòria de tota aquella empresa, on també hi participà Juan Elorduy, per a portar a Menorca una antologia de l'obra pictòrica del teu pare. Ha estat una de les exposicions més impactants que he vist a Menorca. Encara, quan vaig a una oficina de Sa Nostra, veig una pintura dramàtica d'aquelles primeres dècades d'una Europa turmentada per la guerra.

A casa tenc molts dels teus llibres, no sé si és tota la col·lecció, però serveixen per tenir una panoràmica de la teva creació, de la teva personal interpretació de l'illa. Vas venir fa molts d'anys, quan l'expansió dels tours operadors alemanys, i aquí et vas quedar.

Mai no vas ser persona anònima, tenies moltes coses per dir i ho feies de cara, ho escrivies en forma de fàbula, conte o relat fantàstic, no podies viure sense comunicar i ho feies amb enginy, amb ironia, amb l'humor d'aquell que les veu venir de molt enfora, amb la crítica del jove rebel.

Tenies l'energia d'un al.lot quan cada 23 d'abril celebraves la teva festa del llibre amb una taula a la Plaça Colón de Maó. Aquests darrers dies anaves atrafegat en la preparació de la teva exposició. L'exposició s'ha obert, vull que ho sàpigues. Freund Lothar, l'hem vinguda a veure també per dir-te que estam contents d'haver-te conegut.