TW
0

Tots els amants de la gran música barroca -que son legió- tenen una cita ineludible al Teatre Principal de Maó, la nit de demà dimecres.
La nit d'aquest dimecres pot ser una nit màgica gràcies al concert que oferirà, dins del programa del XXXVII Festival de Música de Maó. Corelli, Vivaldi i Handel, ens arribaran de la mà d'un dels més prestigiosos grups musicals dedicats a la música del barroc: l'Accademia Bizantina, que dirigeix Ottavio Bertone.

Enguany aquesta orquestra ha rebut el Midem Award -premis que atorguen els editors i periodistes especialitzats, durant la seva trobada anual a Cannes, on al seu Palau dels Festivals, se celebra, el Mercat internacional del Disc i l'Edició Musical-, premi que els ha reconegut, per un costat com a millor grup de l'any 2009 i també, per una recent gravació, com a millor disc del 2010.

Un periodista anglès deia d'aquest grup, després d'escoltar una interpretació d'una peça de Handel: "Hem estat entre el cel i la terra". Arran d'un concert dedicat a Vivaldi ofert al Konzerthaus de Viena, un diari austríac deia: "Els músics de l'Accademia Bizantina han estat capaços
de convertir el nostre Konzerthaus en un inoblidable palau venecià".

El programa del concert que oferiran aquest dimecres al Teatre Principal té un doble atractiu: en primer lloc, i com és lògic, el nom dels grans compositors, i també de manera molt especial perquè serà l'estrena en concert de cambra del nou Orgue Petit de Maó, després de la seva recent presentació oficial, i que servirà per interpretar dos Concerts de Haendel i el Concert en Re menor per a violí i orgue de Vivaldi.

La vinguda a Menorca de l'Accademia Bizantina, actualment de gira per Europa -Londres, Colònia, Viena, Millán, Ravenna, Cracòvia, Salzburg, Lucerna...- és una ocasió única per gaudir de la millor música de mà d'uns intèrprets excepcionals, considerats avui per la crítica com un dels millors conjunts barrocs del moment, cosa que avalen les seves nombroses gravacions discogràfiques a les companyies de més renom.

En resum: un concert a no perdre's de cap manera.