TW
0

Vaig haver de llegir-ho dues vegades per creure que era veritat. Sincerament, no podia pensar que algú pretengués canviar una de les icones més evidents de Mallorca, una de les platges més valorades i una de les fotos més cercades pels turistes. Però sí, resulta que el Govern balear de Bauzà i Delgado creuen que construir un hotel a poques passes de la platja des Trenc és d'interès autonòmic. Jo, em permetran que ho digui, ho dubto.

El món està ple de platges amb hotels a quatre passes. Els destins turístics són pràcticament idèntics en models d'hotels immensos que cerquen els turistes que volen anar de la tovallola a l'habitació, passant pel menjador de l'hotel.

A Balears ja s'ha vist que aquest no és el model que funciona, i molt menys el que ens diferencia. Si precisament el que no hi ha al món són platges com es Trenc. Per què l'hem d'igualar a altres llocs?

Però més enllà d'aquest debat, rau el tema de fons: Ens hem de permetre malbaratar un paisatge com aquest buscant un progrés econòmic que s'ha demostrat que no arriba per aquesta via? Si a Mallorca el PP s'atreveix amb es Trenc, què hem de pensar que passarà a les altres illes? Quan es van intentar algunes experiències urbanitzadores a certes platges, Menorca va sortir al carrer. Esperem no haver-ho de repetir. No hauria de ser necessari.