TW
0

Senyor president, permeti que em presenti. Som un simple periodista d'una illa que es diu Menorca (la recorda? Existim). Aquest cap de setmana he vist que vostè i el seu govern necessiten una mà d'ajuda. Ja no saben com explicar a la gent, sense emprar la paraula rescat, que Europa ens ha rescatat. Deixin que col·labori amb vostès. Si no volen utilitzar aquest mot tant terrible, el diccionari parla també de salvació o salvament. Ja ho sap, pot dir que Europa ha salvat els nostres bancs. Bé, nostres nostres...

També pot parlar vostè d'alliberament. Europa ha alliberat els bancs espanyols de la llosa que ells mateixos s'havien posat a sobre per la seva mala gestió. Si encara no li agrada prou aquesta expressió, he trobat també un altre mot, redempció. Aquesta té una connotació més religiosa, però ja els va bé si el que volen és intentar fer creure que vostès han obrat el miracle d'aconseguir 100.000 milions d'Europa que no ens costaran ni un cèntim als ciutadans.

Senyor Mariano, mentre vostè era al futbol (he vist per les fotos que s'ho va passar bé), jo li feia aquesta recerca al diccionari. No, no em doni les gràcies, home, no fa falta! Només li deman que empri bé aquestes paraules que li he donat. O fins i tot, si vol, podria deixar d'emprar eufemismes estúpids que ja ningú no es creu i dir-nos la veritat. Atentament.