TW
0

Conxa Juanola, la portaveu del GOB, va intervenir dilluns al ple del Consell -la participació del públic és un fet insòlit- i li va dir al president que "no volem sentir només paraules dolces". I Santiago Tadeo li va contestar: "Les meves paraules no són per quedar bé". I és que li va oferir acords i va prometre que la reforma del PTI no amaga cap intenció especuladora o d'urbanitzar zones d'interès natural i paisatgístic. Si les paraules tenen valor, per què hi ha tant de conflicte?

El problema crec que és la posició prèvia que costa tant de modificar. El GOB pensa que el PP té intencions ocultes i amb l'argument de la crisi afavorirà interessos urbanístics determinats. No sé si serà així o no. El que sí sé és que és un tòpic, que es pot anar consolidant amb pinzellades de color, encara que el dibuix final no es correspongui amb la realitat. L'altra posició prèvia és de gent conservadora que opina que el GOB i l'esquerra ecologista ha estat i continua essent un entrebanc per al creixement econòmic. Estic convençut que és un altre tòpic.

Si a Menorca hi ha una gran majoria de persones que són partidàries de conservar el nostre paisatge i els valors naturals i també molts que pensen que necessitam eines per poder fer créixer l'economia i assegurar el benestar "típic menorquí", com és possible que no es puguin trobar punts d'acord? No serà per les posicions prèvies que ningú no barata?