TW
0

Al cor de cada un de nosaltres i en el cor del món neix el mateix Déu. El que ens ha creat, ens acompanya al llarg de la història i ens rebrà al final de la nostra vida, es presenta de nou davant nostre per recordar i actualitzar la salvació definitiva en el seu Fill. I aquesta és l'alegria immensa de la nostra celebració nadalenca compartint la satisfacció i la felicitat del Senyor i col·laborant en el servei i en l'amor als germans. Dues direccions es mostren durant aquests dies amb una entranyable simplicitat i tots ens afanyem a complir aquest propòsit diví.

Diu una pàgina del fullet que, des de fa molts anys i amb excel·lent acceptació, preparen els responsables de Caritas per aquest temps de Nadal: «Jesús va néixer com qualsevol nen. No ha nascut com els fills dels déus o dels reis. No ha nascut baixant d'una estrella. Tampoc es va aturar el cosmos sorprès davant aquest gran esdeveniment. Va néixer enmig del silenci.

I va néixer desarmat, despullat, amic, pobre, humiliat, pacífic. Va néixer pa, va néixer pau.

Va néixer en silenci. Sembla, segons sant Ignasi d'Antioquia, que ni els dimonis es van assabentar.

Va néixer per a salvar-nos.

Vingué per treure'ns les càrregues, no per imposar-les. Veniu a mi... (Mt 11,28)

Vingué per curar les nostres ferides amb el vi i l'oli, per a saciar la nostra set i les nostres fams.

Va venir per parlar-nos del Pare i ensenyar-nos a parlar amb Ell.

Va venir a mostrar-nos el camí de la vida.

Va venir per plorar les nostres llàgrimes i fer-nos feliços.

Va venir per estimar-nos i per ensenyar-nos a estimar, és a dir, a donar vida i a donar-la.

I no va venir de visita. Va venir amb la finalitat de quedar-se amb nosaltres per sempre.

És possible trobar-lo? Si el cerques amb força i amb veritat el trobaràs. Hi ha molts betlems i moltes maneres. Potser les tres principals són tres que comencen amb la lletra P: Paraula, Pa, Pobres».

Són belles les línies anteriors. És profund i clar el resum que contenen. És la gran lliçó que rebem tots durant aquests dies si volem fugir dels reclams i llums exteriors i busquem l'autenticitat de la nostra conversió. Un canvi radical des del més íntim del nostre cor per fer creïble davant els altres el nostre sincer acostament al Fiet-Déu que neix a Betlem.

Són belles les línies del fullet de Caritas distribuït i ben acceptat en totes les parròquies de les nostres diòcesis. Són una crida a una vivència més entranyable del Nadal i un sincer reconeixement a tants grups de Caritas que mostren la cara més tendre de Jesucrist en la dedicació als seus germans més pobres.