TW

Diuen que si repeteixes cent vegades la mateixa mentida la gent s'acaba creient que és una veritat. I deu ser ver, a la vista dels disbarats que molts ciutadans d'aquest país s'estan empassant, de vegades fins i tot quan tenen davant el nas la prova de l'engany. És com no veure-hi de cap bolla.

Però avui no volia rallar de mentides sinó de caramboles, que és una experiència del joc del billar que ha fet fortuna a la política d'aquesta gran nación tan petita que fa pena. Perquè no pot ser altra cosa que una carambola que quan el senyor Bárcenas va començar a explicar les seves pràctiques econòmico-polítiques, acabàs mut i a la presó. Ell tot sol!

I també és una carambola d'aquelles de concurs que mentre la policia registrava les oficines del PP —durant catorze hores— el ministre Gallardón omplís les portades dels diaris amb la llei de l'antiavortament. En aquesta ocasió una carambola búmerang, tot s'ha de dir, perquè sembla que ha fet matx entre les pròpies files. Ja se sap que a les guerres un coet sempre pot sortir desviat.

Però si hi ha un ministre que és el rei de la carambola és el senyor Montoro. Preocupat perquè les balances fiscals demostren que hi ha trampa i que comunitats com Catalunya o Balears estan mantenint el país per la cara, ha llogat un expert en fer desaparèixer aquests càlculs que fomenten el separatisme, diu ell. Ja no hi haurà balances fiscals, queden esborrades per carambola, i li vol fer empassar fins i tot al senyor Bauzá.

I no és que el senyor bauzá, per poder continuar a les llistes del PP, no estigui acostumat a combregar amb rodes de molí, però és que aquesta vegada és com si li haguessin posat a la boca tot el Palma Arena d'una peça. Però no s'apurin, perquè tots els endevinadors asseguren que també el pairà bé. I que fins i tot continuarà piulant contra el disbarat de les prospeccions que el govern espanyol vol autoritzar davant les Balears. Piularà, sí, però res més. Com el senyor Tadeo. Ja ho hem vist que qui ha salvat la costa menorquina del mercuri, ha hagut de ser el GOB.

Noticias relacionadas

I mentrestant, què diu el kefe? Ja ho saben: don Mariano diu que a partir de l'any 2015 començarà a davallar impostos. Quina carambola, precisament serà quan ja hagin passat les eleccions europees d'aquesta primavera! També ho va dir, que els davallaria, abans de les eleccions que el van fer president... S'accepten apostes, però hi ha una cosa que no quadra.

Que la Unió Europea, sempre disposada a salvar la cara dels seus socis, digui que Espanya millora... però que ha de continuar fent reformes. Què vol dir açò? Una cosa tan simple com que ha de continuar retallant sous i serveis públics si vol sobreviure. És mal de compaginar amb una davallada d'impostos, si no és que no et provoca cap sentiment veure com s'estenen la misèria i la insolidaritat.

Mentrestant el cas Gürtel, que té enfangat el poder espanyol, ja va pel quart any d'investigació sense que es vegi l'aclarícia. Fa tanta pudor que fins i tot irrita els nassos europeus, que han demanat al govern espanyol que acabi amb tanta corrupció. I atenció, perquè per més inri han posat com exemple de bones pràctiques el govern català. És una punyalada trapera, deven pensar els de les caramboles.

I és que fins ara l'única imatge del càstig contra la corrupció que hem vist és la de la pobra senyora Munar, fotografiada quan sortia de la presó per anar a declarar. I coincidireu que potser n'ha fetes de grosses, però mai no la posaríem la primera de la llista. Però és que ja se sap que en aquesta vida, si no tens uns bons padrins, acabes malament.

Ah! Per a tranquil·litat de tothom, us record que la Infanta anarà a declarar en cotxo. Quin descans!