TW

Mentre tot just s'acaben d'encendre els llums de Nadal a gairebé tots els municipis de l'Illa, amb una mena de ritual que s'ha convertit en espectacle energètic de colors que congrega petits i grans, el Servei de Carreteres del Consell insular acaba d'anunciar que n'apagarà uns quants a la carretera de Sant Lluís (passarem de 284 punts de llum a 131).

Noticias relacionadas

Fa dies que circulant per la zona ja es veuen la meitat de faroles apagades, generant un aspecte ben sinistre pels que aprofiten la tarda vespre per sortir a córrer o anar en bicicleta, i que coincideix amb una de les postals menys decoroses de Menorca com és la que enmarca la presó. L'objectiu d'aquesta mesura és l'estalvi d'energia amb la substitució de les faroles actuals per unes de tecnologia LED de baix consum. Per l'any vinent, parlen d'un pressupost inversió de 100.000 euros, xifra que ajudarà a disposar d'un correcte enllumenat a les carreteres de la nostra Illa.

Sens dubte, el que resulta més curiós és que, en el cas de la Me-8 de Maó a Sant Lluís, estem parlant de la substitució d'un enllumenat en unes obres que tirant d'hemeroteca, he pogut situar fa set anys, màxim vuit si no m'equivoco. Sincerament, pensava que es treballava amb una mica més d'horitzó quan es feia obra pública, a no ser que des del Consell es vulgui imitar a Autoritat Portuària al Port de Maó, que ha estat canviant de faroles i mobiliari com si canviéssim de mitjons. La diferència és que APB no sabia que fer amb els doblers.