TW

Tres morts en tres mesos a Ciutadella, sembla que per causa del consum de drogues. És possible que hi hagi un increment de l'heroïna, o una partida més pura o més adulterada, però ningú no ho confirma. Aquest fet em recorda quan a mitjans dels 80, hi va haver una sèrie de morts de joves toxicòmans per aquesta mateixa substància, trobats alguns d'ells amb la xeringa al braç, asseguts a l'escusat d'algun bar. Era quan hi havia una associació de pares que es preocupava per ajudar a qui havia caigut en el món de la droga, que tot ho destrossa, i que reclamaven serveis. Morts tristes com les d'ara, quan ja no hi ha un col·lectiu de pares que es mobilitzi i la societat és molt més tolerant amb els consums.

Noticias relacionadas

Als morts per la droga no se'ls hi dedica massa temps. Només ploren aquells que se'ls estimen, quan el problema social de les toxicomanies es relativitza. Seria interessant conèixer la història de cada una de les persones que ha perdut la vida per aquesta causa. Com vam començar a consumir i com els ha afectat la seva vida i la relació amb els altres. Aquests testimonis s'haurien d'explicar als centres educatius.

Els joves consumeixen més porros que no tabac. Aquest fet que hauria de crear una certa alarma no preocupa gaire a ningú. Ni a pares que ho consideren normal. Al voltant del consum de porros hi ha una xarxa de delinqüència ben arrelada a Menorca. Pisos que s'han convertit en punts de venda, on entren molts més clients que no a qualsevol botiga del comerç local. Tothom ho sap que hi són. Els vesins, la policia, els clients. A vegades quan passeges pels carrers a la nit, a més de l'olor de les cuines enflaires la pesta dels porros. Et demanes per què no es fa una campanya de salut que impliqui la societat. I et demanes també si algun dels fumadors d'avui el trobaran un dia mort per causa de la droga.